Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site April 18, 2014, 08:15:22 AM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Check out and download the GOE 2007 Freeware Challenge productivity tools.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: Can SC capture user defined multiple objects ?  (Read 1754 times)
rail4you
Participant
*
Posts: 5

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« on: February 14, 2012, 05:24:54 AM »

I am happy to use SC. SC V3.00 is almost the best one in the market. It finally add "multiple objects capture" feature.

But SC V3.00 can only capture all children object. You cannot select which object you want to capture. I find Faststone Capture and Hypersnap can select multiple objects with ctrl+click. You can capture some useful materials above with this feature.

1. Capture menu and sub-menu. In Faststone Capture or Hypersnap, you can select sub-menu one by one when holding ctrl key. It is easy to capture sub-menu.

2. Capture a bigger region by selecting more objects. Just "ctrl+click" many times to enlarge the selection.

I hope SC add this feature in the further. Or is there an alternate way to capture real multiple objects and sub-menu in SC?
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,660



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: February 14, 2012, 05:42:40 AM »

So let me ask.. if you use the new object capture mode in SC3 -- you can capture any one object easily -- and you would just like a faster way to capture a bunch of objects one after the other more quickly?

So in SC3, if you start an object capture, then you control+Click, you get a dialog where you can push 2 to capture another object, and so on.

So if I simply added an additional key that captured the object under the red box and immediately let you stay in the red box mode to capture more objects, that would do what you want?

Logged
rail4you
Participant
*
Posts: 5

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: February 14, 2012, 06:52:28 AM »

Thank you for quick reply.

I know I can capture multiple objects one by one with SC3. But in this mode.
One picture One object. (multiple pictures)
My need:
One picture multiple objects

Ctrl+Click should not end the capture. Ctrl+Click is better to select each object like selecting mutiple files in explorer. "Enter" is the key to end the capture. This is a normal way to capture multiple objects in other software (Faststone Capture)

I agree with your last sentence. There should be an addition key  to select and retain red box mode. I think "ctrl" key is simple and works.

Logged
kunkel321
Supporting Member
**
Posts: 379


see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: February 14, 2012, 11:10:18 AM »

...So if I simply added an additional key that captured the object under the red box and immediately let you stay in the red box mode to capture more objects, that would do what you want?
I vote 'yes' for this feature.
Logged
JeremyWW
Participant
*
Posts: 50

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: October 03, 2012, 03:08:01 PM »

...So if I simply added an additional key that captured the object under the red box and immediately let you stay in the red box mode to capture more objects, that would do what you want?
I vote 'yes' for this feature.

+1 That would convince me to use Screenshot Captor
Logged
JeremyWW
Participant
*
Posts: 50

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: December 04, 2012, 04:27:22 PM »

Thank you for quick reply.

I know I can capture multiple objects one by one with SC3. But in this mode.
One picture One object. (multiple pictures)
My need:
One picture multiple objects

Ctrl+Click should not end the capture. Ctrl+Click is better to select each object like selecting mutiple files in explorer. "Enter" is the key to end the capture. This is a normal way to capture multiple objects in other software (Faststone Capture)

I agree with your last sentence. There should be an addition key  to select and retain red box mode. I think "ctrl" key is simple and works.



Any hope of implementing this in the new Beta? Thanks.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.029s | Server load: 0.14 ]