Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 08, 2016, 03:59:17 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: MIDI pass-through for VMware, how?  (Read 2732 times)

superboyac

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 6,070
  • Is your software in my list?
    • View Profile
    • Donate to Member
MIDI pass-through for VMware, how?
« on: January 25, 2012, 12:05:29 PM »
I have an old school MIDI device, the Peavey 1600x (amazing unit).  The software to control all the commands and stuff is very old, like 1996.  So it runs on Windows XP, but has issues in later OSs.  So i tried using in a vmware XP machine, but the MIDI doesn't get passed through.  The midi is not USB, it's directly connected midi to my M-Audio 2496 sound card.  I tried a variety of things, but couldn't get it to work.  Is there any way to do this?

If nothing works, I'll have to use a midi-to-USB adapter to make it work, since vmware can transfer USB connections between the host and virtual machine.

40hz

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 11,768
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: MIDI pass-through for VMware, how?
« Reply #1 on: January 25, 2012, 12:50:17 PM »
Oh man SB! Only you! Only you... ;D


superboyac

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 6,070
  • Is your software in my list?
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: MIDI pass-through for VMware, how?
« Reply #2 on: January 25, 2012, 02:48:53 PM »
Oh man SB! Only you! Only you... ;D
Sigh...I know.  :-[

Cloq

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • default avatar
  • Posts: 268
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: MIDI pass-through for VMware, how?
« Reply #3 on: January 25, 2012, 05:01:52 PM »
I think midi-to-USB adapter probably the best way to go.

I know vmware workstation 8.x seems to work (pass) rather well with just about any usb device.

superboyac

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 6,070
  • Is your software in my list?
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: MIDI pass-through for VMware, how?
« Reply #4 on: January 25, 2012, 06:04:47 PM »
I think midi-to-USB adapter probably the best way to go.

I know vmware workstation 8.x seems to work (pass) rather well with just about any usb device.
Ok...i should have one somewhere.

Edvard

  • Coding Snacks Author
  • Charter Honorary Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 2,888
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: MIDI pass-through for VMware, how?
« Reply #5 on: January 26, 2012, 04:31:26 AM »
Latency might be too much, but what about passing the MIDI signal over LAN?
http://www.resolume....viewtopic.php?t=4632