Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 03, 2015, 02:16:43 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Adjust Work Area 1.0.0.1  (Read 4633 times)

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,196
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Adjust Work Area 1.0.0.1
« on: June 16, 2011, 05:28:41 PM »
Adjust Work Area 1.0.0.0

http://www.favessoft.com/downloads.html

Command line utility to set the desktop work area to specific values.

Usage:  awa  Left Top Right Bottom (e.g. awa 0 0 1024 740)

Usage: awa
by itself displays the current work area and parameter info.

Note: I replaced Set Work Area with a FreeBASIC command line awa.exe that's only 81 KB.
« Last Edit: December 16, 2013, 10:34:03 AM by MilesAhead »

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,196
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Set Work Area 1.2.0.0
« Reply #1 on: June 19, 2011, 02:38:30 AM »
Set Work Area 1.2.0.0 Added Time Out to Success Dialog.  Download now includes awa.exe.  It works exactly the same as SetWA but all message output is to the console.

To use awa.exe when Windows starts you can create a batch file in a folder in your Path. Just a 2 liner like swa.cmd

Code: [Select]
@echo off
cmd.exe /k awa 0 0 1280 908

This way the console will stay open after login so you can verify the work area was successfully adjusted. If you tend to use the same screen res. and toolbar placement then there's no need to have an app riding in the Task Tray basically doing nothing but monitoring for screen resolution change.

« Last Edit: June 19, 2011, 02:40:17 AM by MilesAhead »

kyrathaba

  • N.A.N.Y. Organizer
  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 3,088
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: Set Work Area 1.2.0.0
« Reply #2 on: June 19, 2011, 09:43:50 AM »
Nice, useful program, MilesAhead :up:

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,196
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Set Work Area 1.2.0.0
« Reply #3 on: June 19, 2011, 03:41:39 PM »
Nice, useful program, MilesAhead :up:

Thanks for the comment. :)

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,196
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Set Work Area 1.2.0.0
« Reply #4 on: June 20, 2011, 04:51:03 PM »
I rewrote awa.exe console version in FreeBASIC.  The exe size is reduced to 78 KB.  Also changed the icon to match FavesSoft site favicon.

Note that all output is done using 'print' statements.  No longer any need to redirect stderr if you wish to send results to a log file.


Ath

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 2,538
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Set Work Area 1.2.0.0
« Reply #5 on: June 20, 2011, 05:06:57 PM »
Does FreeBASIC also make it run (even) quicker?

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,196
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Adjust Work Area 1.0.0.0
« Reply #6 on: June 20, 2011, 06:57:29 PM »
Set Work Area has been superceded by Adjust Work Area 1.0.0.0.

See first post in thread for usage and download link.

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,196
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Set Work Area 1.2.0.0
« Reply #7 on: June 20, 2011, 07:03:53 PM »
Does FreeBASIC also make it run (even) quicker?

It's the same WinAPI call.  The nice thing about FreeBASIC is it produces very small win32 stand-alone exe files with no basic run time needed.  awa.exe is 81 KB and that's that.

Now the zip download is 40 KB instead of 400 KB. :)

I just determined there was no advantage to using a gui app in this case.  Rewrote it in FreeBASIC mainly to keep from forgetting all my FB as well as making the exe smaller.

Also this version doesn't output to stderr.  Just makes it easier to redirect the output to a log file or whatever.

« Last Edit: June 20, 2011, 07:06:08 PM by MilesAhead »

william_r_s

  • Supporting Member
  • Joined in 2013
  • **
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Adjust Work Area 1.0.0.0
« Reply #8 on: April 10, 2013, 07:23:02 PM »
The download link appears to be broken (says: this website has been temporarily suspended). Is there another location to download from?

tomos

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 9,523
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Adjust Work Area 1.0.0.0
« Reply #9 on: April 11, 2013, 05:06:16 AM »
The download link appears to be broken (says: this website has been temporarily suspended). Is there another location to download from?

wonder what the problem there is...
Did you try a search :)
http://www.softpedia...just-Work-Area.shtml
Tom

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 35,007
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Adjust Work Area 1.0.0.0
« Reply #10 on: April 11, 2013, 08:37:11 AM »
Come to think of it, we haven't heard from MilesAhead in a while.. I hope he's alright? Let's send him a message or two and make sure he's ok.

william_r_s

  • Supporting Member
  • Joined in 2013
  • **
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Adjust Work Area 1.0.0.0
« Reply #11 on: April 11, 2013, 08:53:06 AM »
The softpedia entry seems to just link to the same place.

skwire

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 4,393
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Adjust Work Area 1.0.0.0
« Reply #12 on: April 11, 2013, 09:10:59 AM »
Hi, william_r_s, and welcome to the DonationCoder site.  Since the AWA application doesn't appear to be downloadable, perhaps you might be interested in a similar program by mouser:  http://www.donationc...Mouser/desktopcoral/

If that doesn't work for you, let me know, and I'll write a replacement for AWA.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 35,007
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Adjust Work Area 1.0.0.0
« Reply #13 on: April 11, 2013, 09:13:34 AM »
Give DesktopCoral a try but also I'm sure someone can find and post a download for Adjust Work Area -- but the best thing would be if Miles sees this thread and posts.

MilesAhead

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 6,196
    • View Profile
    • Miles Ahead Software
    • Donate to Member
Re: Adjust Work Area 1.0.0.0
« Reply #14 on: December 16, 2013, 07:36:38 AM »
Give DesktopCoral a try but also I'm sure someone can find and post a download for Adjust Work Area -- but the best thing would be if Miles sees this thread and posts.

It can be downloaded from:
http://milesaheadsoftware.tk/

Adjust Work Area 1.0.0.1 - recompiled with AutoIt 3.3.8.0
« Last Edit: December 16, 2013, 10:34:58 AM by MilesAhead »