Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • February 06, 2016, 07:27:35 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Icons are not shown  (Read 2836 times)

Thunder5

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Icons are not shown
« on: April 25, 2011, 02:16:30 PM »
I have a folder with some portable apps in it - one of it is FARR.

The folder structure is like this:
\PortableApps\CCleaner
\PortableApps\Find and Run Robot
\PortableApps\foobar2000

I run FARR in portable mode and I added the search folder "%FARRDIR%\.." in the options.
When I search for "findand" the executable of FARR is shown with a standard icon (see attachment). Its the same with all tools in the folder PortableApps.
I tried it with "%FARRDRIVE%\PortableApps" with the same result.
But when I add the whole path "C:\PortableApps" the correct icon is shown.

I checked it on Windows XP SP3 32bit and Windows 7 64bit.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 35,714
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Icons are not shown
« Reply #1 on: April 25, 2011, 02:24:46 PM »
hi thunder.

Quote
But when I add the whole path "C:\PortableApps" the correct icon is shown.

that's a big clue.

here's my guess --  maybe extra \ being added to %FARRDIR% or %FARRDRIVE% -- can you try: %FARRDRIVE%PortableApps and see if that works.
if so i'll try to fix my code so it's not needed.

Thunder5

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • default avatar
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Icons are not shown
« Reply #2 on: April 25, 2011, 02:44:45 PM »
That's a fast answer.

I tried it with "%FARRDIR%.." with no success.

And I have to correct my first post.
"%FARRDRIVE%\PortableApps" and "%FARRDRIVE%PortableApps" doesn't find anything in "C:\PortableApps".

murdock01

  • Participant
  • Joined in 2010
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Icons are not shown
« Reply #3 on: April 28, 2011, 09:11:25 AM »
I also have an issue with icons but maybe not the same issue.
I use farr on 2 different computers that I keep in sync with my usb drive. On the xp machine if I type "helpfarr" I get the results with nice icons. On my win 7 system I do the same and I get the proper results but the icons are generic; by generic I mean they look like a sheet of paper with the corner folded down.

JaneDC

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • default avatar
  • Posts: 36
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Icons are not shown
« Reply #4 on: December 31, 2011, 09:39:26 PM »
/icon=%Farrdir%icons\someicon.ico doesn't show icons.

Typing out the full path does eg /icon=c:\farr\icons\someicon.ico.

So i just used the %aliasdir% variable instead. Example /icon=%aliasdir%..\..\icons\someicon.ico

Ath

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 2,650
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Icons are not shown
« Reply #5 on: January 01, 2012, 06:30:11 AM »
/icon=%Farrdir%icons\someicon.ico doesn't show icons.
Did you also try with %FARRDIR% in all caps? that might help...

JaneDC

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • default avatar
  • Posts: 36
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Icons are not shown
« Reply #6 on: January 01, 2012, 07:34:59 AM »
thanks for the suggestion. I'll give it a try when i get back to the desktop. Does the variable work in yours?

Filipe Meira Castro

  • Supporting Member
  • Joined in 2010
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Icons are not shown
« Reply #7 on: January 13, 2012, 04:53:51 AM »
Hi,

I have the same problem on network folders (\\Computername\...)
...all the icons are the same: a blue backgound with a "c:\" text...

Any suggestions?

Great day for everyone :)