Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site April 24, 2014, 09:59:44 AM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Read the full one-year retrospective report on DonationCoder.com.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 Next   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: Beta Testers For ScreenshotCaptor?  (Read 27050 times)
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« on: May 13, 2005, 06:00:35 AM »

This is a VERY early beta, no help file to speak of.  But it does have and installer/uninstaller:

[link out of date]

its a screenshot taking app made to be used with minimal intervention from user.
(ie it auto saves files, etc.)

it's also designed to let you add comments into the screenshots, to be useful for taking visual notes.

it doesnt write to registry or make any system changes, so it's completely safe to test.

i wouldn't be surprised if it doesn't crash sometimes.

ideas, suggestions, bug reprts, all welcomed.
« Last Edit: May 20, 2005, 03:48:45 AM by mouser » Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: May 13, 2005, 06:02:02 AM »

[ removed screenshot since it was out of date ]

« Last Edit: May 13, 2005, 10:21:09 PM by mouser » Logged
nudone
Cody's Creator
Columnist
***
Posts: 4,116



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: May 13, 2005, 06:34:54 AM »

looks great mouser, i don't seem to be able to get it to capture though - my system causing problems maybe.

can you resize the text and will it be positional - for adding comments to the capture?

if you could get it to capture and scroll down windows at the same time - like hypersnap - then i would use it all the time.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: May 13, 2005, 07:07:17 AM »

new version is up with some fixed (1.00.04).

i'm not sure what i should do about things like annotations on images and stuff..
there are a lot of good image editors and screenshot tools that do this.

i think what i would rather do is make it easy to launch a 3rd party tool to edit the images and annotate them.

and leave my tool really just for quickly capturing/saving/viewing.

ive gotten another report that capture not working..
its something to do with the prtscr hotkeys..  ill add custom hotkeys soon until i can figure out how to get prtscr keys working.
Logged
nudone
Cody's Creator
Columnist
***
Posts: 4,116



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: May 13, 2005, 07:12:19 AM »

launching a 3rd party editor sounds like a good idea - probably more useful than anything else. could you perhaps allow the choice of more than one outside editor just in case.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: May 13, 2005, 07:29:54 AM »

external editor will be configurable
(or do you mean you want to add 2 choices for yourself?)

question regarding hotkeys- are you running windows as admin or non-admin?
Logged
nudone
Cody's Creator
Columnist
***
Posts: 4,116



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: May 13, 2005, 07:40:36 AM »

running as admin - but have a clipboard capture thing program running which probably get in the way (i did turn it off but haven't rebooted yet so it's probably the problem).

regards external editor - it's not that important really but what i meant was to have more than one editor defined so you click one button for one editor and another button for another editor. but thinking about it it's maybe going too far - i don't know.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: May 13, 2005, 08:00:21 AM »

ill start with one, and can add more later.
keep in mind the thumbnail/file list is a regular shell browser
so you can right click for shell context menu, or doubleclick, or drag files from there into other editors.
Logged
nudone
Cody's Creator
Columnist
***
Posts: 4,116



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: May 13, 2005, 08:51:16 AM »

ah right, that's a good feature.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: May 13, 2005, 08:56:25 AM »

v1.00.05 is now up, with support for custom hotkeys, and external image editor support (with auto change detection and exif comment protection).

« Last Edit: May 13, 2005, 02:28:35 PM by mouser » Logged
nudone
Cody's Creator
Columnist
***
Posts: 4,116



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: May 13, 2005, 09:17:45 AM »

printscreen key still doesn't want to play but otherwise everything else okay.  thumbs up
Logged
vegas
Charter Member
***
Posts: 352


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #11 on: May 13, 2005, 01:32:17 PM »

Wow, I really like the simple layout.  Looks like I will be dumping the very simplistic Screengrab soon.  Good work Mouser.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #12 on: May 13, 2005, 02:05:45 PM »

1.00.08 is up, includes delay timer option (can be toggled via tray icon), and custom date field.
Logged
Jibz
Developer
***
Posts: 855



Cold Warrior

View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #13 on: May 13, 2005, 02:17:30 PM »

Very nice work .. I love the simplicity Thmbsup.
Logged

"A problem, properly stated, is a problem on it's way to being solved" -Buckminster Fuller
"Multithreading is just one damn thing after, before, or simultaneous with another" -Andrei Alexandrescu
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #14 on: May 13, 2005, 02:29:03 PM »

Latest options dialog:

« Last Edit: May 13, 2005, 10:20:38 PM by mouser » Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #15 on: May 13, 2005, 04:08:51 PM »

new version 1.00.10 is up,
with default comment, auto launch editor option, save as..
Logged
tenseiken
Columnist
***
Posts: 136


View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #16 on: May 13, 2005, 07:09:35 PM »

It would have been great to have this for the review last week (if it would have had PNG support, that is).  At this point, I only have two suggestions.  1) Make the camera exposure sound optional and 2) stop teasing me with the option to save different formats and implement it. =p
Logged

-John
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #17 on: May 13, 2005, 07:12:19 PM »

sound optional, ok i will add that tonight.
other formats, yes, i just have to figure out how to save the comments inside them.

ps. i already added a "Save As.." to file menu where you can save at any format and compression quality.
Logged
tenseiken
Columnist
***
Posts: 136


View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #18 on: May 13, 2005, 07:18:33 PM »

Yes, but saving to JPG and then converting it to PNG is kind of pointless.   It would be like compressing a WAV into an MP3 and then decompressing the MP3 and compressing it to FLAC--the damage is already done.
Logged

-John
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #19 on: May 13, 2005, 07:18:57 PM »

true.
Logged
Scott
Resident Googler
Charter Member
***
Posts: 377


see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #20 on: May 13, 2005, 07:28:08 PM »

Converting to PNG is a good idea if you'll be making a lot of changes that you may want to save intermittently, without the quality getting worse each time.  (Not being a smart-ass, just adding a thought.)
Logged

« Next Edit: Tomorrow at 12:13:47 AM by Scott »
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #21 on: May 13, 2005, 07:43:44 PM »

i will be adding a lossless file capture mode, i just have to figure out how to save comments inside it.
Logged
JeffK
Charter Member
***
Posts: 362


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #22 on: May 13, 2005, 08:00:40 PM »

mouser, I get the following message when I start up Screenshot Captor. 

Access violation at address 00404C46 in module 'ScreenshotCaptor.exe'. Read of address 00000330.

After acknowledging the message it starts normally and appears to work OK.

Jeff
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 32,700



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #23 on: May 13, 2005, 08:13:16 PM »

i got another report of that, it seems to be related to the file browser component not being happy about something.

do you get the error each time you start the program, or is it all fixed now that it has created its ini file.
Logged
JeffK
Charter Member
***
Posts: 362


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #24 on: May 13, 2005, 09:05:56 PM »

No, it occurs each time I start up.

Jeff
Logged
Pages: [1] 2 3 Next   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.057s | Server load: 0.07 ]