Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 06, 2016, 01:50:52 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Firefox 4 (4.0) and QuickRestart Add-On Alternative (Restartless Restart)  (Read 5649 times)

ewemoa

  • Honorary Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 2,845
    • View Profile
    • Donate to Member
Had been using the QuickRestart Firefox add-on:

  https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/quickrestart/

but it doesn't seem to be working currently for Firefox 4.0.

Just installed and tested (at least it worked once...) an alternative add-on Restartless Restart:

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/restartless-restart/

Copy-pasted description:

Quote
This very tiny (7KB) add-on will add a "Restart" menu item to the "File" menu, and a ctrl/cmd + alt + r hotkey to Firefox or Seamonkey which will restart the program. It can also be installed/uninstalled/enabled/disabled all without requiring a restart, hence the name "Restartless Restart".

Restartless Restart is similar to the QuickRestart add-on except it doesn't work on FF < 4, it does work on FF 4, it's restartless, it's 7KB instead of 34KB, it works for Seamonkey, it doesn't have a toolbar button, and it's not localized.

sighing
Too bad it appears that we still have to restart FF for add-on installation...

« Last Edit: March 27, 2011, 06:37:01 PM by ewemoa »

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
hi there ewemoa, i've been caught up in addons blues too. :) i was using QuickRestart as well but found this add-on as the substitute: Restart Firefox 0.5


https://addons.mozil...start-firefox-10749/

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
sighing
Too bad it appears that we still have to restart FF for add-on installation...


i assume you have heard of "restartless add-ons" from the Mozilla blog. here are some addons that is said to be compliant with this feature.

https://addons.mozil.../firefox/tag/jetpack

ewemoa

  • Honorary Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 2,845
    • View Profile
    • Donate to Member
Hi lanux128 :)

Thanks for both tips  :Thmbsup:

I hadn't heard of the "restartless add-ons".  Looking forward to more add-ons going in that direction!

Curt

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 7,091
    • View Profile
    • Donate to Member
Can I somehow install & test Firefox 4 without overwriting version 3?

 :tellme:

CleverCat

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,158
    • View Profile
    • Donate to Member
Try the portable version - I tested with it.... :D

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
haven't tried it but it seems possible.

How to Run Firefox 4 and 3 Simultaneously [Side by Side]

Curt

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 7,091
    • View Profile
    • Donate to Member
-thanks.  :up:

Hmm... 30 extensions were disabled. Now I know what to do... !yawn.gif


---------------
Common info into the air:
3.6 and 4 can not run at the same time.

Curt

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 7,091
    • View Profile
    • Donate to Member
... Now I know what to do...  

---------------
Common info into the air:
3.6 and 4 can not run at the same time.

Ohh... I also have to be careful what to install into version 4 because it installs into version 3 at the same time! Hmm... it seems I may have to THINK!!  :o

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Common info into the air:
3.6 and 4 can not run at the same time.

oops, sorry that you had to discover it the hard way..

Curt

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 7,091
    • View Profile
    • Donate to Member
okay, and thanks for the empathy. I already have removed version 4, because the many disabled extensions made version 3 redundant. I think I will wait reinstalling version 4 until most extensions have been updated.

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
if you're up for it, you could use Nightly Tester Tools to "force addon compatibility". that way the older addons will enabled for Firefox 3. ;)

https://addons.mozil...ightly-tester-tools/

Curt

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 7,091
    • View Profile
    • Donate to Member
-thanks. I don't know what extension did it, maybe Mr Tech Toolkit, but I right-clicked every disabled extension inside the add-ons manager, and clicked "force"-something. The same trick, I guess.

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,258
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
yup, different tools but similar function..

AndyM

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 616
    • View Profile
    • Donate to Member
 :Thmbsup: Mr Tech Toolkit :Thmbsup: