Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 11, 2016, 07:44:49 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Resize cmd.exe window  (Read 2665 times)

phitsc

  • Honorary Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 1,187
    • View Profile
    • Donate to Member
Resize cmd.exe window
« on: January 12, 2011, 02:16:43 PM »
Anyone knows why cmd.exe can't automatically adjust its window buffer size when I want to make its window bigger? Is there a technical reason for this?

Renegade

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 13,220
  • Tell me something you don't know...
    • View Profile
    • Renegade Minds
    • Donate to Member
Re: Resize cmd.exe window
« Reply #1 on: January 13, 2011, 12:04:35 AM »
For automatic, dunno. :(

But check here:

Screenshot - 2011-01-13 , 5_00_29 PM.png

In the taskbar, right-click on the CMD.exe bar, choose Properties, and then one of the tabs like you see above.

You can adjust the buffer on the first tab.

Don't know if that helps at all...
Slow Down Music - Where I commit thought crimes...

Freedom is the right to be wrong, not the right to do wrong. - John Diefenbaker

PhilB66

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 1,522
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Resize cmd.exe window
« Reply #2 on: January 13, 2011, 12:17:11 AM »
Should be the 'Layout' tab.

I believe Consol (wrapper for cmd.exe) does that automatically.

Renegade

  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 13,220
  • Tell me something you don't know...
    • View Profile
    • Renegade Minds
    • Donate to Member
Re: Resize cmd.exe window
« Reply #3 on: January 13, 2011, 12:22:14 AM »
Should be the 'Layout' tab.

You're right. The history buffer is on the first tab.
Slow Down Music - Where I commit thought crimes...

Freedom is the right to be wrong, not the right to do wrong. - John Diefenbaker

phitsc

  • Honorary Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 1,187
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Resize cmd.exe window
« Reply #4 on: January 13, 2011, 01:51:40 AM »
Yeah, I know about adjusting the buffer size. Just don't understand why cmd.exe can't do this under the hood when I resize its window.

phitsc

  • Honorary Member
  • Joined in 2008
  • **
  • Posts: 1,187
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Resize cmd.exe window
« Reply #5 on: January 13, 2011, 02:00:56 AM »
I believe Consol (wrapper for cmd.exe) does that automatically.
That looks interesting. Thanks.  :Thmbsup: