Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site July 30, 2014, 12:02:44 AM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
The N.A.N.Y. Challenge 2013! Download dozens of custom programs!
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: Can't enter any text.  (Read 2761 times)
daveweston
Supporting Member
**
Posts: 4


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« on: August 10, 2010, 05:29:13 PM »

This application does not appear to be working at all for me.  I have installed the latest version and have registered it with a lifetime license code.  My operating system is Windows 7 Ultimate.  I am unable to cause any text to appear in the body of the application screen.  I have tried importing a .txt file, copying and pasting from Notepad and Word, and typing directly onto the screen, all to no avail.  Any suggestions?

Dave W
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,183



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: August 10, 2010, 05:33:17 PM »

hi dave, let me see if i can help.  it should work fine and it does run on windows 7.

first, try maximizing the window to give yourself a large area to type in.
now type a few characters -- does the cursor advance as if invisible characters are being added?
if you hit ctrl+A does it look like it's selecting some invisible characters?
if so, use ctrl+A to select all of the characters and then choose the Font-> Font..Advanced menu option and try changing the font and color and choosing a smaller size maybe, see if that makes a difference.
Logged
daveweston
Supporting Member
**
Posts: 4


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: August 10, 2010, 06:06:16 PM »

OK, thanks.  Hitting ctrl+A displayed the text.  Now I have another question.  How do I set margins so that the text is not dwarfed when I save it?  I am trying to create custom icon (.ico) files, either by saving directly as such in your application, or by converting .png (or other format) files to .ico files in another application.  So far, all my attempts have resulted in text so minuscule it is indecipherable when I apply the icon to a folder, for example.  There is far too much "white" space around the text image.

Dave W
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,183



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: August 10, 2010, 06:30:23 PM »

Quote
Hitting ctrl+A displayed the text.

that suggests that the problem is with the font color -- that the foreground color ended up same as background color.
so select the text with ctrl+a and change the font color and you should be ok.

Quote
How do I set margins so that the text is not dwarfed when I save it?

what you see is what you get in the program -- so if you want less whitespace, reduce the window size.  strange but true! smiley
Logged
daveweston
Supporting Member
**
Posts: 4


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: August 10, 2010, 07:08:35 PM »

Well, thanks again, to both of you.  I now see the problem regarding the "invisible" text.  Makes sense, but I don't understand why the application gave that effect on initial startup.  Appears to be OK now though.  When I restart it and begin typing, I get the identical font as when I last closed it.  I can live with that.

Changing the window size worked.  I found I could customize the window size.  120x120 seems to work pretty well for what I want to do right now.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,183



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: August 10, 2010, 07:11:03 PM »

Quote
Well, thanks again, to both of you.


both of us say you're welcome.  i think  huh

glad you got it working -- sounds like i need to check to make sure the default for everyone isn't this invisible text setting..
Logged
daveweston
Supporting Member
**
Posts: 4


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: August 10, 2010, 08:13:27 PM »

Sorry, I was in a rush and careless.  I quickly saw what appeared to be two responses and mistakenly (and admittedly stupidly) thought there were two responders.  Oops!

This afternoon I created a complete set of alpha/numeric icons that I needed for a utility application that I just installed.  I know there are lots of free alpha/numeric icon collections out there, but I simply hadn't yet found one really to my liking.

This application, plus Imagicon, did it.

Dave W
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.028s | Server load: 0.21 ]