Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site October 22, 2014, 07:06:38 PM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Free DonationCoder.com Member Kit: Submit Request.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: Prev 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 Next   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: NANY 2011 Release: Auspex - a Windows Productivity App  (Read 127062 times)
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #375 on: February 05, 2011, 05:50:53 PM »


About autocomplete... would it be possible to add a feature
to avoid Auspex capturing words when I type?
I would like to keep/use Autocomplete but only for words I insert in the key list.

You can do that already - go to the Options, and just increase the setting of

"Consider words of [xxx] letters or more for auto-completion"

to some large number, say 100.

I disabled gauges in the view menu, but everytime I reboot Auspex gauges is active again.

Ficksed  smiley
Logged

timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #376 on: February 05, 2011, 06:19:21 PM »

New build uploaded. Please go to the Auspx child board:

http://www.donationcoder....rum/index.php?board=302.0
Logged

robbero
Participant
*
Posts: 72

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #377 on: February 06, 2011, 11:42:08 AM »

timns,

Thank you for the new release.

I regret that instant triggering is not added smiley
If I a user wants to replace a letter in a word and use the spacebar as trigger then there is a space too much in the word.

But no reason not te be happy. Wink
Robbero



Logged
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #378 on: February 06, 2011, 12:27:54 PM »

timns,

Thank you for the new release.

I regret that instant triggering is not added smiley

Ah, give it time - I'm thinking about that.

If I a user wants to replace a letter in a word and use the spacebar as trigger then there is a space too much in the word.

But no reason not te be happy. Wink
Robbero

That's the spirit Wink

I have not seen the extra space problem - can you show me somehow please?



Logged

robbero
Participant
*
Posts: 72

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #379 on: February 06, 2011, 12:53:54 PM »


I have not seen the extra space problem - can you show me somehow please?


p.e. I have the next keys:

\\1/2 ---> ½
\\1/4 ---> ¼
\\% --> ‰
\\ss --> ß

and a key I use in programming:

^^ --> "^"

All these replacements are within a text (between other characters)
but to trigger the replacement I have to use a space character or the return key on my keyboard.

Texter has the feature "instant triggering"
so when I write  the city name Ha\\ssloch "\\ss" is instant replaced by "ß"

Instant triggering would be also nice using the calculator.

\\cc --> is my calculator key
p.e. 2*3=\\cc 2*3   
  it writes the 6 after the "="
Now I have to write this:
      2*3= \\cc 2*3
     and remove the space between "=" and "6"

Hope I'm a bit more clear now smiley
 

 
Logged
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #380 on: February 06, 2011, 03:01:31 PM »

Texter has the feature "instant triggering"
so when I write  the city name Ha\\ssloch "\\ss" is instant replaced by "ß"

As of the next build, so does Auspex  Thmbsup

Ha\\ssloch -> HaBloch (you'll have to imagine the proper Eszett character there)

... without any 'trigger' characters required.

Other users: don't worry, this is a new item type (so-called 'Fast Replacement' so you won't get any surprises when using the normal Replacement mechanism.

EDIT: oh blast, the forum does still not support unicode!
Logged

timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #381 on: February 06, 2011, 03:06:11 PM »

\\cc --> is my calculator key
p.e. 2*3=\\cc 2*3   
  it writes the 6 after the "="
Now I have to write this:
      2*3= \\cc 2*3
     and remove the space between "=" and "6"


Make sure the 'Erase trigger' for your calculator key is checked - that should then work as you want.
Logged

robbero
Participant
*
Posts: 72

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #382 on: February 06, 2011, 03:21:18 PM »

\\cc --> is my calculator key
p.e. 2*3=\\cc 2*3  
  it writes the 6 after the "="
Now I have to write this:
      2*3= \\cc 2*3
     and remove the space between "=" and "6"


Make sure the 'Erase trigger' for your calculator key is checked - that should then work as you want.


I tried it but it still doesn't work or did I something wrong....

Thanks for your previous mail as well.

ps:
would it be possible also te give users the possibility to choose to write the calculation immediately after the calculator key?
I prefer this key \\cc2*3 (no space between key and calculation)
and not \\cc 2*3
« Last Edit: February 06, 2011, 03:25:47 PM by robbero » Logged
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #383 on: February 06, 2011, 03:35:15 PM »

ps:
would it be possible also te give users the possibility to choose to write the calculation immediately after the calculator key?
I prefer this key \\cc2*3 (no space between key and calculation)
and not \\cc 2*3


It's all possible my friend  Cool and I greatly appreciate your input. At the moment I'm working on some other small items requested by donors, but rest assured I will add this one to redmine and it will appear as a feature soon.

Logged

kistoff
Participant
*
Posts: 1

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #384 on: February 09, 2011, 11:35:38 AM »

Another thing I used in texter a lot was the advanced (script) option rather then the text option.
# - Windows key, ! - Alt key, ^ - Control key, + - Shift key, {tab}, {home} etc...

I looked though most of the docs and this thread, but could not see an option for this? Am I just missing it or does auspex not have this feature atm?
Logged
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #385 on: February 09, 2011, 11:36:56 AM »

Another thing I used in texter a lot was the advanced (script) option rather then the text option.
# - Windows key, ! - Alt key, ^ - Control key, + - Shift key, {tab}, {home} etc...

I looked though most of the docs and this thread, but could not see an option for this? Am I just missing it or does auspex not have this feature atm?

It does not have that feature (at the moment) - the way it's written means that I could indeed add this stuff if there's a demand  Thmbsup
Logged

tberg
Participant
*
Posts: 1


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #386 on: February 14, 2011, 07:21:22 AM »

Another thing I used in texter a lot was the advanced (script) option rather then the text option.
# - Windows key, ! - Alt key, ^ - Control key, + - Shift key, {tab}, {home} etc...

I looked though most of the docs and this thread, but could not see an option for this? Am I just missing it or does auspex not have this feature atm?

It does not have that feature (at the moment) - the way it's written means that I could indeed add this stuff if there's a demand  Thmbsup
I would use that feature, that was one of the main things I used texter for.
Logged
zozuka
Participant
*
Posts: 4

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #387 on: February 15, 2011, 02:46:18 PM »

Hi,
It does not seem to run/make any saving on Win7 x64. Are you going to fix it sometime?
Br,
Zozu
Logged
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #388 on: February 15, 2011, 02:53:52 PM »

It may be a UAC problem - I have it running here on W7 x64 with no problem.

Can you give me any more details please?

Logged

zozuka
Participant
*
Posts: 4

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #389 on: February 16, 2011, 02:19:32 AM »

I have UAC switched off, i.e. in 'Never notify' state. I have also tried to run it as admin. Maybe I should restart my PC...
Logged
robbero
Participant
*
Posts: 72

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #390 on: February 16, 2011, 11:31:42 AM »

Hello timns,

Often when I insert a keyword in whatever program it is not replaced.
To make it work again, I have to open auspex click on whatever keyword and close the software again to the system tray.
It seems that the software falls asleep smiley

What's happening?

I noted also that auspex is slower replacing keywords as texter.
(I checked texter/auspex with various keywords in same software)

There are also a few errors in auspex p.e.
\\fl --> myfirstname lastname
is replaced in myf irstname lastname

« Last Edit: February 16, 2011, 11:40:41 AM by robbero » Logged
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #391 on: February 16, 2011, 11:53:27 AM »

Hello timns,

Often when I insert a keyword in whatever program it is not replaced.
To make it work again, I have to open auspex click on whatever keyword and close the software again to the system tray.

I am not aware of anything that would stop Auspex from replacing the word. Except if you do a lot of typing and deleting inside one word, the program will not be able to match the word any more.

Quote
I noted also that auspex is slower replacing keywords as texter.
(I checked texter/auspex with various keywords in same software)

Auspex types every character one at a time. Maybe texter works in a different way: no idea. Are you saying it's not fast enough?

Quote
There are also a few errors in auspex p.e.
\\fl --> myfirstname lastname
is replaced in myf irstname lastname

Never seen that problem. Maybe check your replacement to make sure it has 'erase trigger' checked?

Otherwise, if you don't mind, I'd like to get an example from you. Create a backup for me perhaps?
Logged

robbero
Participant
*
Posts: 72

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #392 on: February 17, 2011, 02:30:24 AM »

Quote
I am not aware of anything that would stop Auspex from replacing the word. Except if you do a lot of typing and deleting inside one word, the program will not be able to match the word any more.

No no typing in the word. Now I did a test again in the quick reply box of this page using google chrome and firefox. Both created spaces in the replacement word.
\\re --> rep lacement
the first time it did not even replace
\\re --> \\re

Quote
Auspex types every character one at a time. Maybe texter works in a different way: no idea. Are you saying it's not fast enough?
No, I'm saying that texter is quicker in replacing (sure quicker is better)

Quote
Never seen that problem. Maybe check your replacement to make sure it has 'erase trigger' checked?

yes, with erase trigger checked.

Quote
Otherwise, if you don't mind, I'd like to get an example from you. Create a backup for me perhaps?

where can I send you the screenshots?

ps: I received also an access violation error:

   Access violation at address 007D3C5B in module Auspex.exe. Read of address 00000008
Logged
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #393 on: February 17, 2011, 10:12:08 AM »

Robbero: what version are you running?

PM me the screenshots if possible.

I haven't seen any access violations for 2 builds.
Logged

cranioscopical
Friend of the Site
Supporting Member
**
Posts: 4,182



see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #394 on: February 17, 2011, 01:33:34 PM »

PM me the screenshots if possible.

Don't think you can attach to PM's.  If you've found a way I'd love to hear of it.
Logged

Chris
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #395 on: February 17, 2011, 01:45:23 PM »

PM me the screenshots if possible.

Don't think you can attach to PM's.  If you've found a way I'd love to hear of it.

You're right! I've embedded screenshots before, and I suppose rembered that as "attachments are possible"

Luckily Mr Robbero has emailed me directly by now.
Logged

ralfso
Participant
*
Posts: 6


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #396 on: February 18, 2011, 11:05:47 AM »

I can confirm the behaviour Robbero described.

Often with Outlook or Firefox the replacements don't work. Nothing happens 'til I open auspex with rightclick on the trayicon.
Also doubleclick on trayicon doesn't work at this time.
When any keyword in Auspex is clicked the software seems to wake up.
Logged
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #397 on: February 18, 2011, 11:34:31 AM »

I can confirm the behaviour Robbero described.

Often with Outlook or Firefox the replacements don't work. Nothing happens 'til I open auspex with rightclick on the trayicon.
Also doubleclick on trayicon doesn't work at this time.
When any keyword in Auspex is clicked the software seems to wake up.

There's a new release of Auspex this weekend - before I send it out I'll try it on a few other PC's and see what I can find. Thanks for the continued feedback.
Logged

zozuka
Participant
*
Posts: 4

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #398 on: February 20, 2011, 01:44:31 AM »

I have checked 'Run when windows starts' and it did not start at win7 x64 startup.
Logged
timns
Supporting Member
**
Posts: 1,209



Veni, vidi, debuggi

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #399 on: February 20, 2011, 09:56:37 AM »

I have checked 'Run when windows starts' and it did not start at win7 x64 startup.

No, I have that disabled at the moment while I'm testing everything else. No reason to not switch it on by now, come to think of it. Look out for the new build later today.
Logged

Pages: Prev 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 Next   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.052s | Server load: 0.24 ]