Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site July 25, 2014, 08:05:18 PM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
The N.A.N.Y. Challenge 2010! Download 24 custom programs!
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: Idea: Clipboard Mouse Click n Paste  (Read 4319 times)
Smobu
Participant
*
Posts: 51

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« on: July 30, 2010, 05:36:28 PM »

I am accustom to use this autohotkey script which allows me to paste the last 5 history items on the clipboard. The problem with this is that you would have to cycle through the list  to get to the items in the history and a key combination is required to be held down for operation. I was hoping someone would be able to add or modify upon this script to make it easier to use.

The features which I request are the following:
Maintain the feature of having the last 5 entries in the list
Able to allow for mouse to to double click any of the entries for pasting
when the mouse goes on any of the 5 entries:
         the hotkey is no longer needed to be held down and only a click elsewhere away from the entries is needed to get out of the clipboard entries view.
         a range of entries is selectable for pasting when the shift key is held down and mouse is clicked on any two of the five entries

* Pasting.ahk (1.52 KB - downloaded 143 times.)
Logged
cmpm
Charter Member
***
Posts: 2,020

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: July 30, 2010, 07:08:35 PM »

This is not what you asked for but this might work for you.

ClipTrap or ClipBox can do what you want.
There is no separation between clips.
After copy of a number of things you can then select all from a single copy paste in these programs.

http://skwire.dcmembers.c...ges/software/cliptrap.php

http://www.ghacks.net/201...ltiple-clipboard-entries/
Logged
Smobu
Participant
*
Posts: 51

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: July 30, 2010, 07:33:27 PM »

I tried many clipboard manager programs, but many of them are too complicated for what I am use. Many are obtrusive and are counter-productive when there are too many dialog boxes and key presses required to do a simple task.
Logged
cmpm
Charter Member
***
Posts: 2,020

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: July 30, 2010, 10:10:19 PM »

ClipTrap is easy.

This is for separate copy commands.
You can then highlight them all and copy paste to any program.


* 4 copy.png (28.68 KB, 393x364 - viewed 214 times.)
Logged
skwire
Moderator
*****
Posts: 4,016



Another Coding Snack request? Om nom nom...

see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: July 30, 2010, 10:49:42 PM »

Based off of your screenshot, it looks like I need to fix ClipTrap for 120 DPI systems, eh?   =]  Anyway, I don't think that ClipTrap is well-suited to the original poster's issue.  I took at look at the script he is using and it's simple enough.  However, Smobu, to do what you want to do will require quite a bit more than simple changes since that script is using simple tooltips to display the previous five clips.  Did you ever try ArsClip while you were trying out clipboard managers?  That's the one I've used for many many years now.
Logged

cmpm
Charter Member
***
Posts: 2,020

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: July 30, 2010, 11:00:19 PM »

Thanks for noticing the 120 DPI problem, skwire.

I wish the rest of my programs could see the DPI setting.
Logged
skwire
Moderator
*****
Posts: 4,016



Another Coding Snack request? Om nom nom...

see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: July 30, 2010, 11:07:31 PM »

Well, normally, I just insert code that ignores the 120 DPI setting rather than have to make huge GUI adjustments to account for it.  In this case, though, I think widening the buttons a bit ought to do it.
Logged

skwire
Moderator
*****
Posts: 4,016



Another Coding Snack request? Om nom nom...

see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: July 30, 2010, 11:27:42 PM »

@cmpm: http://www.donationcoder....20966.msg214024#msg214024
Logged

Smobu
Participant
*
Posts: 51

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: July 30, 2010, 11:45:14 PM »

Another reason I been reluctant to use any other form of clipboard management is because I use the script to label file names. I can cycle through the entries with the script without losing focus from my renaming. I tried arsclip before and it was promising, but it stole focus on my file renaming.
Logged
skwire
Moderator
*****
Posts: 4,016



Another Coding Snack request? Om nom nom...

see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: July 31, 2010, 08:58:36 AM »

Another reason I been reluctant to use any other form of clipboard management is because I use the script to label file names. I can cycle through the entries with the script without losing focus from my renaming. I tried arsclip before and it was promising, but it stole focus on my file renaming.

Unfortunately, your requests to mouse-click the entries would do that same thing (move focus away from your file renaming).  Make sense?
Logged

Smobu
Participant
*
Posts: 51

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: July 31, 2010, 11:02:58 AM »

Is there a clipboard manager out there that doesn't use tooltips but has a feature that supports easy file renaming through mouse highlights and clicks?
Logged
rjbull
Charter Member
***
Posts: 2,734

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #11 on: August 01, 2010, 10:00:10 AM »

Another reason I been reluctant to use any other form of clipboard management is because I use the script to label file names. I can cycle through the entries with the script without losing focus from my renaming. I tried arsclip before and it was promising, but it stole focus on my file renaming.

How are you renaming the files?  Directly, or with a file renamer?  If you aren't using the latter, you might try one.  E.g., Oscar's File Renamer, which is old, but free, and works a bit like an editor.  Of course, this only makes sense if you have several files to rename, you probably wouldn't bother to fire it up for just a single file.
Logged
Smobu
Participant
*
Posts: 51

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #12 on: August 01, 2010, 12:05:34 PM »

I don't do intensive file renaming and I don't want to dedicate a whole program for renaming a couple of files when I do it once in a while. File renaming could be done directly with the script.
Logged
psionics
Participant
*
Posts: 116


see users location on a map View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #13 on: September 02, 2010, 12:26:45 PM »

 been looking for better multi copy/paste apps, so far, this one I have chosen good. maybe this will help..

http://www.mlin.net/Clipomatic.shtml

(a small freeware)

Logged
Smobu
Participant
*
Posts: 51

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #14 on: September 03, 2010, 12:35:48 AM »

Clipomatic possesses the same problem as with arsclip. Focus is stolen when attempting to rename files. If the shift functionality of group pasting is too much, then I would hope that a simple click function can still be implemented.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.037s | Server load: 0.07 ]