Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • August 31, 2015, 12:47:32 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Problem with the program: tray tool not running.  (Read 6566 times)

faceless

  • Participant
  • Joined in 2010
  • *
  • gravatar avatar
  • Posts: 4
    • View Profile
    • Donate to Member
Problem with the program: tray tool not running.
« on: July 08, 2010, 07:23:42 PM »
I am using win7 64bit. I have noticed that sometimes the program says tray tool not running, but when I double click text that should start it nothing happens.

Any ideas?

Thanks

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,950
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Problem with the program: tray tool not running.
« Reply #1 on: July 08, 2010, 09:41:37 PM »
hi faceless,

it *should* work -- there should be no problem running it on win7 x64.. some people have posted about it here: http://www.donationc...dex.php?topic=1092.0

it can sometimes happen if some other tool has disabled a service.

faceless

  • Participant
  • Joined in 2010
  • *
  • gravatar avatar
  • Posts: 4
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Problem with the program: tray tool not running.
« Reply #2 on: July 09, 2010, 07:11:14 AM »
I've checked task manager, in the running processes section it lists processtamertray.exe as running. It just doesn't seem to detect it.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,950
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Problem with the program: tray tool not running.
« Reply #3 on: July 09, 2010, 07:40:43 AM »
if you right-click on the tray icon and choose "configure", and then you go to the "Processes" tab, and uncheck the checkbox at bottom that says "Hide < 1% Normal CPU", does it show a list of running processes? or is the list empty?

faceless

  • Participant
  • Joined in 2010
  • *
  • gravatar avatar
  • Posts: 4
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Problem with the program: tray tool not running.
« Reply #4 on: July 09, 2010, 09:53:07 AM »
The list remains empty.

But when I launch it, for a second, the "not running" text says "running" (in case that's important).

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,950
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Problem with the program: tray tool not running.
« Reply #5 on: July 09, 2010, 10:01:44 AM »
first, thank you for being so patient to test and report and not getting too frustrated.

the fact that the list is empty tells me that the program is not seeing a list of running processes.  i need to add something that detects this scenario and at least reports to the user that this means there is a problem.

assuming that you read that other thread about disabled services that can cause this, and have ruled out the possibility that you have run some system tweaker that has disabled this process management service.. it could be an issue with not running with administration privileges.  can you try exiting the tray program completely and trying to run it as an administrator? (right click and choose from there i think).

this weekend i will do more experimenting on a win7 x64 machine and see if i notice anything.

faceless

  • Participant
  • Joined in 2010
  • *
  • gravatar avatar
  • Posts: 4
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Problem with the program: tray tool not running.
« Reply #6 on: July 09, 2010, 01:18:35 PM »
I've just figured it out. BlackAle in that other thread said him uninstalling performance monitoring caused his problem. I remembered that I recently used JV16 powers tools's performance tweaks, one of which was disabling performance monitoring.

After re-enabling it the program now works like charm.

Thanks for help Mouser.

Faceless.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,950
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Problem with the program: tray tool not running.
« Reply #7 on: July 09, 2010, 01:23:47 PM »
thanks for persisting -- that makes sense.  :up:

legendcvb

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Problem with the program: tray tool not running.
« Reply #8 on: August 08, 2010, 10:45:51 AM »
一些杀毒软件误杀了。中国国产的杀毒软件金山毒霸就误杀。

app103

  • That scary taskbar girl
  • Global Moderator
  • Joined in 2006
  • *****
  • Posts: 5,559
    • View Profile
    • App's Apps
    • Donate to Member
Re: Problem with the program: tray tool not running.
« Reply #9 on: August 08, 2010, 11:52:19 AM »
一些杀毒软件误杀了。中国国产的杀毒软件金山毒霸就误杀。

Fried babelfish translation:

Quote
Some antivirus software manslaughter. Chinese-made anti-virus software Duba on manslaughter.

I am not sure if he is trying to say that some antivirus software interferes with Process Tamer, or that antivirus software is a killer on the system without Process Tamer.