Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site September 17, 2014, 10:42:40 PM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Read the full one-year retrospective report on DonationCoder.com.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: Apparent Bug  (Read 4194 times)
nj3h
Participant
*
Posts: 26


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« on: June 28, 2010, 08:31:28 PM »

Hi Mouser,

Tonight I had an image in the background (Centered and Fit, preserve ratio; no enlarge).

I don't know if this happens with other choices, but I suspect it would.

Anyway, I had text on top, entered the normal way.  I saved the file.

When I loaded up the file, even though the preview showed my background image and the text, neither was loaded.  All I saw was a blank Unicode window for typing into.  I tried going to options and setting the image setting to No Image.  This made no difference.  I tried scrolling, but to no avail.  See attached picture.

What I was hoping that the image in the background would automatically be loaded as a background image and the text would show up on top of it as I had on the screen before saving it.

Can you look at this problem at some point?  I was really hoping to be able to display an image with a background and slide the text over it as I change it, but keep the background image in-place.

Thanks for any help on this, Mouser.

Regards,
George


* Bug.jpg (75.41 KB, 806x476 - viewed 256 times.)
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,356



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: June 28, 2010, 09:16:25 PM »

It should be able to re-load your text at least, let me look into it.. maybe i broke something recently..
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,356



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: June 28, 2010, 09:18:13 PM »

Confirmed.. i must have broken something.. i will try to fix.

can you see if it works if you save it as a PNG..
maybe it's only jpg that it doesnt work for.

I think maybe i see the problem.. i think it's trying to save the entire background image in the comments field of the image files.. which is too big for it, at least in case of jpg.  Instead it should just save the NAME of the background image file, that should make it work.  Will try to update this week.
« Last Edit: June 28, 2010, 09:34:23 PM by mouser » Logged
nj3h
Participant
*
Posts: 26


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: June 28, 2010, 10:14:52 PM »

Hi Mouser,

It appears that png works OK.  I will check more later on, but as you say it might just be a jpg issue.

Thanks for looking into it for me.

Regards,
George
Logged
nj3h
Participant
*
Posts: 26


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: July 03, 2010, 06:12:29 PM »

Hi Mouser,

I hope the jpg file save issue won't be too hard to solve.  It is so much easier to drag a file (jpg format) from the desktop to the QSO-TV.  For images with a background, I have to drag from UIM.  There are times when my file with a background doesn't change, so a jpg file saved on the desktop is all I need.

Again, thanks for a great program.  I use it just about every day.

George
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,356



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: July 03, 2010, 08:15:05 PM »

try downloading the new version; it wont work on old files but new files should load and save background image info (saving only filename in file).
Logged
parkint
Supporting Member
**
Posts: 119


It's bad luck to be superstitious

see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: July 04, 2010, 11:53:10 AM »

Confirmed.. i must have broken something.. i will try to fix.

If debugging is the process of removing errors,
then programming must be the process of inserting them
Logged

nj3h
Participant
*
Posts: 26


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: July 04, 2010, 04:02:14 PM »

Hi Mouser,

All seems fine with jpg files with background pictures.  Thanks so much for fixing this problem.  All is good!

Regards,
George
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,356



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: July 04, 2010, 05:34:12 PM »

Glad to hear it.
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.031s | Server load: 0.08 ]