Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 04, 2016, 10:26:06 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Double click tabbar to maximize?  (Read 2811 times)

snail02

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • default avatar
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Donate to Member
Double click tabbar to maximize?
« on: March 18, 2010, 07:15:41 AM »
Hi,

Is there anyway to make Firefox maximize/restore the window by double clicking any of the toolbars, such as the tabbar, bookmarkbar etc?

Thanks.

yksyks

  • Supporting Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 476
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Double click tabbar to maximize?
« Reply #1 on: March 18, 2010, 07:36:00 AM »
Double-click its title bar. This 20 years old trick (since Windows 3.0) works for all standard Windows applications.

snail02

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • default avatar
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Double click tabbar to maximize?
« Reply #2 on: March 18, 2010, 02:52:04 PM »
I know the titlebar trick. I am specifically looking for a way to maximize/restore by double clicking a toolbar instead (I am using Hide Caption extension to hide the title bar. It works great except that you lose the double click option).

Any tips?

AndyM

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 616
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Double click tabbar to maximize?
« Reply #3 on: March 18, 2010, 04:16:12 PM »
Most of the macro programs allow executing a script by clicking on window parts, a screen area, or a window area.  The script would contain the code or keystrokes to Maximize/Restore the current window or a specified window.

I use AutoHotkey and Macro Express.  In this case I'd use Macro Express because it would be easy.

snail02

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • default avatar
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Double click tabbar to maximize?
« Reply #4 on: March 18, 2010, 07:24:37 PM »
Is there any ready-made script for this?

AndyM

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 616
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Double click tabbar to maximize?
« Reply #5 on: March 18, 2010, 08:42:19 PM »
Autohotkey is freeware.  There are scads of scripts at Autohotkey.com.  Autohotkey is powerful but not so easy for many things.

Macro Express is shareware, easy to use for easy things.  By the time you've learned how to use it (pretty short learning curve), you'll know how to assign WindowMaximize/Restore to a specific mouse click.
« Last Edit: March 18, 2010, 08:44:23 PM by AndyM »

snail02

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • default avatar
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Double click tabbar to maximize?
« Reply #6 on: March 18, 2010, 09:48:51 PM »
Autohotkey worked great. I used this script.
Thanks for your help.

snail02

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • default avatar
  • Posts: 47
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Double click tabbar to maximize?
« Reply #7 on: March 18, 2010, 09:57:17 PM »
Actually, never mind. It conflicts with mouse gestures. Not very useful.