Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 03, 2015, 08:35:43 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Circle Dock Multiple instances startup...  (Read 4247 times)

Archon of Fate

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 174
    • View Profile
    • Donate to Member
Circle Dock Multiple instances startup...
« on: February 07, 2010, 11:10:06 PM »
I am at a loss, I just got 1.5 and loved it but wanted to start multiple docks i was able to start each one and put unique shortcuts in each one. when I logged off and logged on though my docks merged according to the 1st instance (I think), so basically I lost my shortcuts in my other 3 (basically had 4 docks that were the same after i started the other 3  :o). I went and enabled protability mode for each instance, and put shortcuts of each circle dock in my startup folder, but to no avail. Not only that but only one of my four docks will load on startup even though all of them are in  my startup folder(because you can't enable auto startup with protability mode on). I read the help file on multiple instances and it don't tell me how to autostart all of my instances. I really like this program, but am completely lost on how to run multiple instances in 1.5. Any help would be appriciated.  :tellme:

sgtevmckay

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 838
  • Magis Esse
    • View Profile
    • Rainmeter
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #1 on: February 08, 2010, 12:51:15 AM »
Let me run some tests over the next few days and see if I can get a working solution

Tell me more about your current set-up and how you have built your file structure
« Last Edit: February 08, 2010, 01:11:06 AM by sgtevmckay »

Archon of Fate

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 174
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #2 on: February 08, 2010, 01:28:20 AM »
i installed my circle docks to alternate program files directory, circle dock 1, 2, etc.. initially it would work when i put my shortcuts in each instance but it has the habit of "cloneing" the first instance on startup, settings and all while the others are lost forever. I checked portability mode and it worked... kind of 2 of my instances would start up while the other wouldn't initially but it appears the settings and data in instances 2-4 are still lost.

I do have .net frame work 2.0 but ill see if there is i higher version, if so maybe a capability problem on my part. :-[

I did have it set to act like .9 if that helps...

thanks for the help  :Thmbsup:

« Last Edit: February 08, 2010, 01:32:51 AM by Archon of Fate »

Archon of Fate

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 174
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #3 on: February 08, 2010, 01:41:29 AM »
oops I have .net 3.5.1  :-[

maybe give circle dock admin privileges?
« Last Edit: February 08, 2010, 01:44:23 AM by Archon of Fate »

Archon of Fate

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 174
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #4 on: February 08, 2010, 02:02:39 AM »
the admin option didn't work and my comp appears to be fighting me every step of the way...

I just got an error with my circle docks after i turned behave like .9 and portability options off


Capture1.JPG


I don't appear to have too much luck with this application do I?

Markham

  • Honorary Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 404
    • View Profile
    • Circle Dock
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #5 on: February 08, 2010, 02:07:02 AM »
The reason you are having problems and triggered that error is that all your instances are installed in System-protected folders and they are all trying to access the same configuration files.

Try installing each instance into a non-System-protected folder, such as C:\CircleDock 1 ...


Mark

Archon of Fate

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 174
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #6 on: February 08, 2010, 02:27:48 AM »
I thought the folder i had them in wasn't system protected but it appears I was wrong I gave each dock its own background to see it they'd all copy one instance it didnt. So my docks wont copy themselves anymore that looks like it has been solved all I can say is thank you for your help  :Thmbsup:

my other problem still confuses me though all of my instances won't start with my comp, only one will. Is there any way to fix this?  :o

dazzaa

  • Participant
  • Joined in 2008
  • *
  • default avatar
  • Posts: 21
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #7 on: February 08, 2010, 04:58:24 AM »
Hello,

Suggestion.
It's not multi instances but still a sort of multidock :)
The idea is to be able to set up several docks. Have ur keyboard shortcut cycle thru the docks over a given amount of time as the keys are held down.
eg 4 dock set up.
press shortcut, the 1st dock appears (or "1" etc), then after a pause the 2nd one replaces it etc. If i wanted the 3rd i would just release keys before it changes to the 4th. Being able to enable/disable each dock would be good :)
« Last Edit: February 08, 2010, 05:03:28 AM by dazzaa »

Archon of Fate

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 174
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #8 on: February 08, 2010, 07:43:59 AM »
Thanks for the tip  :Thmbsup: I'll use hot keys till I get or find a solution to get the docks to all startup with windows.  :)

sgtevmckay

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 838
  • Magis Esse
    • View Profile
    • Rainmeter
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #9 on: February 08, 2010, 08:43:10 AM »
I have yet to try it, and it will not be until much later today or tomorrow.
I would try a batch file to start the instances of Circle Dock, and then put a shortcut of the batch file in the startup folder

Archon of Fate

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 174
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #10 on: February 08, 2010, 09:51:22 PM »
Batching the file worked perfectly  :Thmbsup:

here is the code I used

start C:\"Circle Dock4"\"CircleDock.exe"
timeout 7
start C:\"Circle Dock3"\"CircleDock.exe"
timeout 7
start C:\"Circle Dock2"\"CircleDock.exe"
timeout 7
start C:\"Circle Dock1"\"CircleDock.exe"

exit


I had to use a timer because if the docks were all started at the same time I'd get an error...

Also found out that you have to start your last instance first, if you do it from fist instance to last you'll get an error...

thanks!  :up:

sgtevmckay

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 838
  • Magis Esse
    • View Profile
    • Rainmeter
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #11 on: February 08, 2010, 11:27:52 PM »
were you able to run them all from the same .bat ???

Markham

  • Honorary Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 404
    • View Profile
    • Circle Dock
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #12 on: February 08, 2010, 11:53:54 PM »
Regardless of the order in which you start them, the instances will be numbered (identified) in the order in which they are started. If you load the main settings dialog for the instance loaded from "C:\Circle Dock1", the dialog's caption should include the phrase "Instance 4 of 4".

And yes, you will need to include a delay between loading each instance to allow for each instance to load, initialise itself and begin processing (Windows) messages.



Mark

Archon of Fate

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 174
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #13 on: February 09, 2010, 12:09:23 AM »
Yeah I was able to run all from the same bat, through trial and error I got it to work  :)
I didnt know that about the instances though i thought there was a cirtain order to load them, thanks for telling me  :)
« Last Edit: February 09, 2010, 12:13:51 AM by Archon of Fate »

Markham

  • Honorary Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 404
    • View Profile
    • Circle Dock
    • Donate to Member
Re: Circle Dock Multiple instances startup...
« Reply #14 on: February 09, 2010, 12:19:06 AM »
And to think I go to a lot of trouble explaining this in the help system....