Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • September 02, 2015, 01:28:12 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: is the chatroom borked?  (Read 10071 times)

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
is the chatroom borked?
« on: January 12, 2010, 11:19:32 PM »
could be just me (surely not...), or maybe there's a larger problem...

for the last 3 days I haven't been able to access the chatroom, well, I can access the page, but it just cycles through the servers repeatedly without actually loading/connecting

this is consistent across IE and FF...

anyone else having this issue?

Ehtyar

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 1,237
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #1 on: January 12, 2010, 11:36:02 PM »
Yeah it's playing up for me too. I'd recommend using an irc client. Poke around here for one that suits you, typical favorites on Windows are mIRC and X-Chat, Linux would be X-Chat or irssi.

Ehtyar.

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #2 on: January 12, 2010, 11:52:13 PM »
Yeah it's playing up for me too. I'd recommend using an irc client. Poke around here for one that suits you, typical favorites on Windows are mIRC and X-Chat, Linux would be X-Chat or irssi.

cool, thanks!!

scancode

  • Honorary Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 637
  • I will eat Cody someday.
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #3 on: January 12, 2010, 11:55:49 PM »
If you don't want to install a client, just select the browser you're using here:

Mozilla Based Browsers

Opera

Konqueror / IE for Mac

Internet Explorer

Have fun!

PS: mouser, why don't you use efnet's interface like this: http://polar.pastebin.com/f34ae42df
« Last Edit: January 13, 2010, 12:12:52 AM by scancode »

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #4 on: January 13, 2010, 12:18:39 AM »
If you don't want to install a client, just select the browser you're using here:

Have fun!

nice try, but I get a 'too many connections' response from both the IE and FF links...

and FWIW, I'd ideally prefer not to install a client here...

scancode

  • Honorary Member
  • Joined in 2007
  • **
  • Posts: 637
  • I will eat Cody someday.
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #5 on: January 13, 2010, 12:27:04 AM »
If you don't want to install a client, just select the browser you're using here:

Have fun!

nice try, but I get a 'too many connections' response from both the IE and FF links...

and FWIW, I'd ideally prefer not to install a client here...

It works for me...

Do you happen to be in Australia?
If so:

Code: [Select]
[03:16] * n00b998 (cb238785@bcavo.tcif.telstra.com.au) has joined #donationcoder
[03:16] * n00b998 (cb238785@bcavo.tcif.telstra.com.au) Quit (Client Quit)
[03:17] * n00b918 (cb238785@bcavo.tcif.telstra.com.au) has joined #donationcoder
[03:17] * n00b918 (cb238785@bcavo.tcif.telstra.com.au) Quit (Client Quit)
[03:18] * n00b010 (cb238785@bcavo.tcif.telstra.com.au) has joined #donationcoder
[03:18] * n00b010 (cb238785@bcavo.tcif.telstra.com.au) Quit (Client Quit)

Try clicking on the link only ONCE and waiting for it to load (I don't think you can have multiple tabs of it open either)

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #6 on: January 13, 2010, 12:43:58 AM »
It works for me...

Do you happen to be in Australia?
If so:

<snipped>

Try clicking on the link only ONCE and waiting for it to load (I don't think you can have multiple tabs of it open either)

hmmm, works as advertised (now!!) - how bizarre...

those multiple appearances would have been me trying in different browsers, not from multiple clicks (luckily I'm pretty familiar with mouse clicking ;D)   

so how can I change my nick?

skwire

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 4,393
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #7 on: January 13, 2010, 02:06:22 AM »
/nick Target

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #8 on: January 13, 2010, 04:35:04 PM »

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #9 on: January 14, 2010, 11:21:17 PM »
ok, now I'm looking for some suggestions for an IM client...

scancodes links work, but they're blech to look at...

I'm a total noob at IM (I just don't use it) so rather than try 50 different apps to try and find something I'll barely use I'd rather be guided by you good folk

so far I've tried (portable) Miranda (works fine, but drops the connection after 30 minutes), and (portable) Pidgin (can't get it to connect)

I'd prefer a portable or no install app, but that's an arbitrary limitation (I'll be grateful for any and all suggestions...)

skwire

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 4,393
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #10 on: January 14, 2010, 11:27:47 PM »
FWIW, I've used Miranda for nearly ten years now (ever since it was just an ICQ clone).

skwire

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 4,393
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #11 on: January 14, 2010, 11:33:55 PM »
BTW, you're free to use any IRC client you want to...it doesn't need to be one bundled in with an IM client.  I suppose what I'm trying to say is that IRC is different than IM.  However, some IM clients such as Miranda and Pidgin do have IRC plugins (which blurs the lines a little between IRC and IM).  Does that make sense?

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #12 on: January 14, 2010, 11:51:27 PM »
BTW, you're free to use any IRC client you want to...it doesn't need to be one bundled in with an IM client.  I suppose what I'm trying to say is that IRC is different than IM.  However, some IM clients such as Miranda and Pidgin do have IRC plugins (which blurs the lines a little between IRC and IM).  Does that make sense?

makes sense, but doesn't help much  :-[

i'm googling IRC clients now...

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,218
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #13 on: January 15, 2010, 12:07:38 AM »
i'm googling IRC clients now...

this DoCo thread might help..

Best FREE IRC client?

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #14 on: January 15, 2010, 12:34:08 AM »
this DoCo thread might help..

Best FREE IRC client?

thanks for that, seems it mostly talks about mIRC and Miranda

another wrinkle, the client MUST be able to deal with a proxy (seems quite a number don't cater for this...)

JavaJones

  • Review 2.0 Designer
  • Charter Member
  • Joined in 2005
  • ***
  • Posts: 2,643
    • View Profile
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #15 on: January 15, 2010, 07:27:12 PM »
Or the web chat room could be, you know, fixed... :D

I use HydraIRC when I can't use the web client, but it has an awkward preferences dialog and I don't think it has proxy support. Still it's entirely free, unlike nagware mIRC...

- Oshyan

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,218
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #16 on: January 15, 2010, 08:08:03 PM »
thanks for that, seems it mostly talks about mIRC and Miranda

another wrinkle, the client MUST be able to deal with a proxy (seems quite a number don't cater for this...)

most of the modern IRC clients should be able to deal with proxies easily. here is a link to mIRC's proxy guide. fwiw, i mainly use mIRC on my desktop PC and Miranda IM on my netbook.

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #17 on: January 17, 2010, 04:36:38 PM »
I use HydraIRC when I can't use the web client, but it has an awkward preferences dialog and I don't think it has proxy support. Still it's entirely free, unlike nagware mIRC...

Thanks for the recommendation, and you're correct, no proxy support...

most of the modern IRC clients should be able to deal with proxies easily. here is a link to mIRC's proxy guide. fwiw, i mainly use mIRC on my desktop PC and Miranda IM on my netbook.

I'll have a further look at this, but I guess I was looking for a freeware app since I'm unlikely to use it much...

lanux128

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 6,218
    • View Profile
    • Coding Snacks by Lanux128
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #18 on: January 17, 2010, 07:59:20 PM »
I'll have a further look at this, but I guess I was looking for a freeware app since I'm unlikely to use it much...

the XChat program mentioned by Ehtyar above, does proxy setup and it's freeware. i've never tried it before but seems to be quite popular.

Proxy settings
x-chat_proxy_settings.pngis the chatroom borked?
http://xchat.org/


sgtevmckay

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 838
  • Magis Esse
    • View Profile
    • Rainmeter
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #19 on: January 18, 2010, 10:39:24 AM »
Is Donationcoder on Freenode?

Or what is the long address here???


Skip it...I found Ya'll  :Thmbsup:


irc.efnet.org

#donationcoder
« Last Edit: January 18, 2010, 11:05:41 AM by sgtevmckay »

skwire

  • Global Moderator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 4,393
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #20 on: January 18, 2010, 11:04:17 AM »
It's on EFNet.

sgtevmckay

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 838
  • Magis Esse
    • View Profile
    • Rainmeter
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #21 on: January 18, 2010, 11:06:04 AM »
Thanks  :D

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 34,976
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #22 on: January 19, 2010, 05:57:34 PM »
Try the chatroom now -- sorry i didn't realize there was an ongoing problem.
Problem was caused by a recent addition of code to bust out of iFrames.

Target

  • Honorary Member
  • Joined in 2006
  • **
  • Posts: 1,500
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #23 on: January 19, 2010, 06:28:40 PM »
Yeah it's playing up for me too. I'd recommend using an irc client. typical favorites on Windows are mIRC and X-Chat, Linux would be X-Chat or irssi.
the XChat program mentioned by Ehtyar above, does proxy setup and it's freeware. i've never tried it before but seems to be quite popular.

X-Chat did the trick - thanks to you both!!

app103

  • That scary taskbar girl
  • Global Moderator
  • Joined in 2006
  • *****
  • Posts: 5,560
    • View Profile
    • App's Apps
    • Donate to Member
Re: is the chatroom borked?
« Reply #24 on: January 19, 2010, 06:42:31 PM »
Try the chatroom now -- sorry i didn't realize there was an ongoing problem.
Problem was caused by a recent addition of code to bust out of iFrames.

I am sorry about that but mouser said there wasn't any iframes on the site. He forgot about that one.

The code to bust out of frames/iframes became necessary when I discovered that links to pages on dc that appear in the friendfeed facebook app, were loading dc's pages within the facebook interface in such a way that it was plastered with facebook ads and you couldn't even tell it was dc.

Screenshot - 1_11_2010 , 5_01_36 PM.pngis the chatroom borked?

(the ads appear in the right column that isn't showing in this screenshot)