Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site August 01, 2014, 09:27:36 PM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Check out and download the GOE 2007 Freeware Challenge productivity tools.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: Farr seems to run slower on Win7 than on WinXP  (Read 5558 times)
masu
Member
**
Posts: 401

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« on: November 04, 2009, 01:32:34 PM »

Hello,

for me it lookss like that FARR response a little bit more faster on WinXP than on Win7.
Can anyone confirm this behaviour?
On Windows 7 it always takes some seconds until FARR display the results.
Logged

Find+Run Robot 2.90.01
Windows 7
icekin
Supporting Member
**
Posts: 263

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: November 07, 2009, 10:41:21 PM »

Go to Program Options -> Settings -> General. Under Interactive memory use, try setting it to stay in memory longer (faster to wake up, uses more memory when minimized.)
Logged
masu
Member
**
Posts: 401

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: November 08, 2009, 03:08:26 AM »

Hello,

thanks

This option has been activated. But it still needs longer time.
Logged

Find+Run Robot 2.90.01
Windows 7
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,185



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: November 08, 2009, 03:09:41 AM »

try clearing your launch history list, see if that makes a difference.
Logged
masu
Member
**
Posts: 401

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: November 08, 2009, 03:49:51 AM »

thanks for the hint. I have made the change and will observe the next days, if FARR speed has been improved.
Logged

Find+Run Robot 2.90.01
Windows 7
skjwh
Participant
*
Posts: 6


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: November 17, 2009, 11:50:38 PM »

to masu: I found the same problem as yours. It takes several seconds to show the results.
Logged
CatamountJack
Supporting Member
**
Posts: 56


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: November 18, 2009, 04:57:03 PM »

Do you by chance have an anti-virus program installed on 7 that you didn't on XP?  I haven't played with 7 enough to have seen a difference yet, but I know on XP my anti-virus has this effect...  I've tried both AVG and Avira and they both do it, so I would assume others as well.
Logged
skjwh
Participant
*
Posts: 6


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: December 03, 2009, 10:30:36 PM »

ok, I seemd to find what the problem is.
it' more slower than before in XP, really bore me a lot. I tried to modify the items in the "options", and this:

change the "result label path" from "one level path" to none, can reduce the delay obviously, you can try.


* 2009-12-04_122543.png (25.27 KB, 722x527 - viewed 252 times.)
Logged
ilovekonoka
Supporting Member
**
Posts: 11


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: December 16, 2009, 03:21:34 AM »

ok, I seemd to find what the problem is.
it' more slower than before in XP, really bore me a lot. I tried to modify the items in the "options", and this:

change the "result label path" from "one level path" to none, can reduce the delay obviously, you can try.

Works for me too. Wonder why it is so  undecided
Logged
BenRad
Supporting Member
**
Posts: 12


View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: December 30, 2009, 08:30:04 PM »

I was about to abandon FARR for Launchy when I found this thread. I found the one level path fix worked too.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,185



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: December 30, 2009, 08:32:57 PM »

that is really strange.. i guess i better look into it.
Logged
Buggsy
Participant
*
Posts: 1

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #11 on: January 05, 2010, 08:43:29 AM »

Just FYI,

I came to this thread looking for a solution because mine was taking 2-3 seconds to pop up the history list, the difference is that I am on Vista.

I also made the one level path change and the results pop up very quickly now.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,185



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #12 on: January 05, 2010, 08:46:16 AM »

ok ill def be looking into this in the next couple of days. very strange.
Logged
mavromatis
Participant
*
Posts: 3


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #13 on: January 06, 2010, 02:59:41 AM »

That solved the issue for me too. Thanks.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,185



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #14 on: February 14, 2010, 09:42:48 PM »

i'm having a hard time figuring out how to fix this because i can't reproduce the problem, or tell difference in speeds.

can any of you who have experienced this clearly reproduce it (ie you can clearly and reliably tell the speed difference as you switch between these settings), and is willing to help me beta test a fix?
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.029s | Server load: 0.08 ]