Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 04, 2016, 04:21:14 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: WinPcap makes my DSL not work?  (Read 11371 times)

lol

  • Participant
  • Joined in 2005
  • *
  • default avatar
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
WinPcap makes my DSL not work?
« on: December 25, 2005, 04:45:17 PM »
I've installed  WinPcap and UrlSnooper yesterday and my internet was fine and all, but when I turned my computer on today, the USB light on my Westell DSL box wasn't lit and so I couldn't connect to my internet (using Firefox). I did System Restore and that fixed the problem, but I had to install UrlSnooper with WinPcap and my internet was working fine, but after I shut down my computer and went back on later, the USB light on my Westell DSL box wasn't lit and I couldn't get on the internet again, so I had to do System Restore again. Can WinPcap cause this problem to occur? Would it have something to do with URLSnooper using my Westell DSL for the network adapter?

Would this do the trick? http://p082.ezboard.com/fstreemeboxvcrfrm7.showMessage?topicID=2.topic

Thanks for any response!
« Last Edit: December 25, 2005, 05:04:17 PM by lol »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #1 on: December 25, 2005, 07:17:41 PM »
hi lol -

i guess its possible that winpcap could be doing this.  certianly url snooper by itself wouldn't but it's possible that something in the winpcap install is causing it.

if you feel up to it what would be nice is if you could install the very latest winpcap alpha release here:
http://www.winpcap.o.../install/default.htm

direct download is: http://www.winpcap.o...nPcap_3_2_alpha1.exe

after you install, reboot once or twice and see if your network connection is still working.
if not, then we know its a winpcap problem and maybe the bug or announcement archives or faq for winpcap can help (see http://www.winpcap.org/contact.htm).

if your connection still works after installing the latest winpcap, then you should install url snooper after than but SKIP the winpcap part of the url snooper install when it gets to it (since you would already have a more recent version of winpcap installed at that point).

btw winpcap has a good uninstaller so you should be able to just uninstall it if it does happen to mess up your internet connection, rather than having to do a system restore.

-mouser

lol

  • Participant
  • Joined in 2005
  • *
  • default avatar
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #2 on: December 25, 2005, 07:37:04 PM »
The problem is from WinPcap . I downloaded and installed WinPcap from the download link you provided and restarted my computer, and my DSL does NOT work. I checked the FAQ before and didn't notice any solution.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #3 on: December 25, 2005, 07:54:54 PM »
lol,

can you download and try to run this app after you have fixed your computer again:
http://www.microolap.../pssdk/ltmonitor.zip

it uses an alternative network drive that does not install anything.  let me know if it works.
i've been considering for a while whether to add support for this alternative network sniffing driver, so i'm interested in hearing whether it works.  if so, perhaps i will try to add support for it.

lol

  • Participant
  • Joined in 2005
  • *
  • default avatar
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #4 on: December 25, 2005, 08:01:54 PM »
Ok, I have it running and I clicked on Open. Now what? Should I install URLSnooper again? With or without WinPcap? 

Thanks for the help.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #5 on: December 25, 2005, 08:04:08 PM »
sorry i wasn't clearer.
dont install urlsnooper - this has nothing to do with that - it's just a test program.

just click open and surf around the internet and see if this program shows any activity.

the only purpose of running this is to see whether this tool can monitor your internet traffic.

lol

  • Participant
  • Joined in 2005
  • *
  • default avatar
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #6 on: December 25, 2005, 08:06:38 PM »
Yeah, it monitors my internet traffic.

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #7 on: December 25, 2005, 08:12:54 PM »
ok, i may try to integrate this new driver into urlsnooper in an upcoming versoin in january.  i will try.

lol

  • Participant
  • Joined in 2005
  • *
  • default avatar
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #8 on: December 25, 2005, 08:15:29 PM »
Oh ok, cool. Would that solve my problem since it would use an alternative network drive?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #9 on: December 25, 2005, 08:27:42 PM »
yeah, it seems it would solve your problem.   if that test program works then a version of url snooper which used that driver would work.

lol

  • Participant
  • Joined in 2005
  • *
  • default avatar
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #10 on: December 25, 2005, 08:44:02 PM »
Oh ok, thanks for the help. Hopefully you will be able to add the program in UrlSpooper.

Citrus

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #11 on: August 30, 2006, 02:49:43 PM »
Any updates on the new driver implementation?

Hey Dont Fornicate

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • NoRoomForContraception.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #12 on: January 24, 2007, 02:50:25 AM »
ok, i may try to integrate this new driver into urlsnooper in an upcoming versoin in january.  i will try.

oh it that case I'll hold off installing WinPcap... do you have an ETA on your new Snooper version?

:)

networx

  • Participant
  • Joined in 2006
  • *
  • default avatar
  • Posts: 1
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #13 on: March 09, 2007, 02:24:04 PM »
Its the same on my computer....... no solution?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #14 on: March 09, 2007, 02:28:26 PM »
networx are you using the latest release (2.18.x?)
http://www.donationc...loads/URLSnooper.exe

get

  • Participant
  • Joined in 2007
  • *
  • default avatar
  • Posts: 1
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #15 on: July 02, 2007, 09:38:22 PM »
Hello, same problem here..i've tried the latest release (I use an ethernet dsl connection) and once the installation of both urlsnooper and winpcap was complete,the connection just died. Just to be extrasure, i've asked my friend (who has a LAN connection) to run the program on his pc, and everything works fine for him..also,the uninstall tool doens't solve the problem, I had to do a system restore to make it worka again..any suggestion/solution?

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,406
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: WinPcap makes my DSL not work?
« Reply #16 on: July 02, 2007, 10:04:20 PM »
it's definitely not url snooper itself causing the problem, but winpcap.. the only thing i can suggest is to checkout the winpcap site and mailing list archives and see if anyone has resolved the issue.  if you find anything please do post and tell us!