Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site November 24, 2014, 06:19:40 AM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Read the Practical Guide to DonationCoder.com Forum Search Features
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: How do you set Auto Print options?  (Read 3378 times)
biosmonkey
Supporting Member
**
Posts: 11

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« on: June 25, 2009, 12:43:08 PM »

I need to quickly take screenshots from my browser and send them to Fineprint (which captures prints and spools them into one job).

But the prints are too small.  If I don't use auto print, set the dialog to show after capture, and print, then I can reduce the margins, and it prints fine.  But using auto print seems to always use some default settings other than what I set up. 

I would have thought that auto print would use the same margins/settings as what I created for normal printing from the dialog?
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,692



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: June 25, 2009, 02:02:03 PM »

let me see if i can fix.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,692



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: June 26, 2009, 11:38:53 AM »

Would it be ok for it to show the print preview dialog that has to be confirmed when print is triggered automatically, instead of sending to the printer instantly?  Would you prefer it not to?
« Last Edit: June 26, 2009, 11:40:52 AM by mouser » Logged
biosmonkey
Supporting Member
**
Posts: 11

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: June 26, 2009, 12:34:01 PM »

In my opinion, no, because it sort of breaks the idea of auto-printing.....there shouldn't be any user interaction required.  For my particular usage, I need to focus on what I am working on and just press the hot key.  (In my case, I develop web apps and sometimes need to navigate around a UI and take screenshots for reference.  You can imagine how tedious that would be if I had to go to a page, then stop and click a button in SSC, then go back and repeat).

In an ideal situation, there would be a button to set autoprint settings that would be separate from the normal (manual) print dialog.  I could even set a different printer.  For example when using autoprint I might want to take a large series of screenshots to be sent to a PDF creator, but normally just print to my laser printer when doing it manually.

But as a minimal solution, it would be nice just for auto print to use the existing print parameters (esp margins).

Thanks for looking at this Wink

Logged
jhines97
Participant
*
Posts: 17


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: August 21, 2013, 07:21:27 PM »

Did you ever get something set for this?
Logged
jhines97
Participant
*
Posts: 17


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: August 21, 2013, 07:25:10 PM »

I tried setting the margins in the ini file, but autoprint does not appear to pay attention to them.  Is there a place I can set the margins for autoprint?
Logged
jhines97
Participant
*
Posts: 17


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: August 22, 2013, 10:16:21 AM »

I set the ini file to .3 for the four print margin settings.  I looked at the ini file after I printed through the normal process (selecting the print button on the form that pops up).  The settings stayed after a normal print (and the print out had the smaller margins).  I looked at the ini file after I changed the form to hide and turned on autoprint. The settings were back to blank:

print op_marginbottom=
print op_marginleft=
print op_marginright=
print op_margintop=

I think autoprint is setting the margins back to "default" settings.  Is there a workaround for this?
« Last Edit: August 22, 2013, 11:43:20 AM by jhines97; Reason: correct misspellings » Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,692



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: August 22, 2013, 10:43:36 AM »

hmm, let me look into this, sure looks like a bug.
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,692



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: August 23, 2013, 01:27:12 PM »

Ok found the problem, all printing will now share the same print preview options (margins, etc.); fixed in new beta coming out this weekend.
Logged
jhines97
Participant
*
Posts: 17


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: August 27, 2013, 10:53:39 AM »

I assume you will announce once the beta has been tested and is available for download (so I can update)?
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,692



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: August 27, 2013, 12:22:28 PM »

Give it a try here:
http://www.donationcoder....m/index.php?topic=35886.0
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.036s | Server load: 0.04 ]