Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • May 03, 2016, 01:51:26 AM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: Can't capture some software windows when in focus!  (Read 2140 times)

mlmason75

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Can't capture some software windows when in focus!
« on: May 18, 2009, 04:21:07 PM »
I am using the latest Screenshot Captor version v2.55.01 on Windows 7 RC Build 7127

In testing I found out that Screenshot Captor can not take a screen capture using "Selected Region" with several software programs that I use when their window has focus. Instead it captures the full screen :(

1. Phonetray Free  http://www.phonetray.com/
2. PS3 Media Server  http://code.google.com/p/ps3mediaserver/
3. PlayOn Media Server  http://www.themediamall.com/playon

I tried Snagit! and it had no problem capturing all 3 windows when they were in fous.

Can this be fixed?

Thanks
« Last Edit: May 18, 2009, 06:30:58 PM by mlmason75 »

mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 35,860
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Donate to Member
Re: Can't capture some software windows when in focus!
« Reply #1 on: May 18, 2009, 06:10:44 PM »
surely it can be fixed.. as a temporary workaround, you can switch between 2 ways of capturing regions in the options, you might try the other way to see if that works.

can you clarify what happens with those programs you have listed? does the cursor let you try to select the region to capture at least? or does it automatically go right to full screen capture?

mlmason75

  • Supporting Member
  • Joined in 2009
  • **
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: Can't capture some software windows when in focus!
« Reply #2 on: May 18, 2009, 06:36:40 PM »
surely it can be fixed.. as a temporary workaround, you can switch between 2 ways of capturing regions in the options, you might try the other way to see if that works.

can you clarify what happens with those programs you have listed? does the cursor let you try to select the region to capture at least? or does it automatically go right to full screen capture?

No the cursor does not let me select the region.

My clipboard software captures a full screen shot.

The capture does not even appear in the Screenshot Captor interface.

So if not for my clipboard software it would seem like nothing was even happening.

I hope I explained this ok :)