Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site October 24, 2014, 11:15:36 PM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
Your Support Funds this Site: View the Supporter Yearbook.
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: [Bug report] Farr freezing on XP for a few minute, then comes back  (Read 3457 times)
jaden
Supporting Member
**
Posts: 137



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« on: June 15, 2008, 02:51:29 PM »

After upgrading to 2.07.01, FARR regularly (several times a day) hangs just after I launch an application, or when I'm closing the options dialog.  I'd estimate it's once every 5-10 times.  There's still activity going on when it's unresponsive - both disk I/O and CPU, but they're minimal.

My machine is an Athlon 64 3800+ with 2GB of RAM running XP professional SP3.  I had Comodo Firewall so after reading the other thread where that seemed to be causing the problem I disabled it, but I'm still seeing this issue.

I installed ThreatFire recently.  That may be causing problems so I've disabled it for the moment to see if the issues with FARR clear up.

Any other information I can provide to help track down the issue?

Here's a thread dump from procexp that I grabbed while it was unresponsive, if that's of any help.

ntkrnlpa.exe!KiUnexpectedInterrupt+0x121
ntkrnlpa.exe!ZwYieldExecution+0x1c8e
ntkrnlpa.exe!ZwYieldExecution+0x2570
TfFsMon.sys+0x6694
TfFsMon.sys+0x6d03
TfFsMon.sys+0x6e92
ntkrnlpa.exe!IoBuildPartialMdl+0xed
fltmgr.sys+0x10754
ntkrnlpa.exe!IoBuildPartialMdl+0xed
ntkrnlpa.exe!NtMakePermanentObject+0x11b2
ntkrnlpa.exe!ObOpenObjectByName+0xea
ntkrnlpa.exe!IoCreateDevice+0x745
ntkrnlpa.exe!IoCreateFile+0x8e
ntkrnlpa.exe!NtCreateFile+0x30
cmdguard.sys+0x28fd
ntkrnlpa.exe!KeReleaseInStackQueuedSpinLockFromDpcLevel+0xb74
ntdll.dll!KiFastSystemCallRet
kernel32.dll!CreatePipe+0xa75
kernel32.dll!CreatePipe+0xa47
kernel32.dll!WritePrivateProfileStringA+0x26
FindAndRunRobot.exe+0x13ac8a
FindAndRunRobot.exe+0x13a2ba
FindAndRunRobot.exe+0x70031
FindAndRunRobot.exe+0x6db2b
FindAndRunRobot.exe+0x7be42
FindAndRunRobot.exe+0x7ba2a
FindAndRunRobot.exe+0xcf14b
FindAndRunRobot.exe+0xecb88
FindAndRunRobot.exe+0xcaff4
FindAndRunRobot.exe+0xec2af
FindAndRunRobot.exe+0x135daa
USER32.dll!GetDC+0x6d
USER32.dll!GetDC+0x14f
USER32.dll!DefWindowProcW+0x180
USER32.dll!DefWindowProcW+0x1cc
ntdll.dll!KiUserCallbackDispatcher+0x13
USER32.dll!DefWindowProcA+0xaa
uxtheme.dll!DrawThemeText+0xbca
uxtheme.dll!GetThemeAppProperties+0x595
uxtheme.dll+0x1ac7
uxtheme.dll!GetThemeAppProperties+0x50
USER32.dll!SendInput+0x1c
USER32.dll!GetDC+0x6d
USER32.dll!GetDC+0x14f
USER32.dll!IsWindowUnicode+0xa1
USER32.dll!CallWindowProcA+0x1b
FindAndRunRobot.exe+0xecc84
FindAndRunRobot.exe+0xce16e
FindAndRunRobot.exe+0xecb88
FindAndRunRobot.exe+0xcaff4
FindAndRunRobot.exe+0xec2af
FindAndRunRobot.exe+0x135daa
USER32.dll!GetDC+0x6d
USER32.dll!UserLpkPSMTextOut+0x1cc
USER32.dll!DefWindowProcW+0x180
USER32.dll!DefWindowProcW+0x1cc
ntdll.dll!KiUserCallbackDispatcher+0x13
USER32.dll!SendMessageW+0x49
uxtheme.dll!Ordinal61+0x958e
uxtheme.dll+0x1ac7
uxtheme.dll!GetThemeAppProperties+0x50
USER32.dll!SendInput+0x1c
USER32.dll!GetDC+0x6d
USER32.dll!GetDC+0x14f
USER32.dll!IsWindowUnicode+0xa1
USER32.dll!CallWindowProcA+0x1b
FindAndRunRobot.exe+0xecc84
FindAndRunRobot.exe+0xecb88
FindAndRunRobot.exe+0xcaff4
FindAndRunRobot.exe+0xec2af
FindAndRunRobot.exe+0x135daa
USER32.dll!GetDC+0x6d
USER32.dll!GetDC+0x14f
USER32.dll!GetWindowLongW+0x127
USER32.dll!DispatchMessageA+0xf
FindAndRunRobot.exe+0xd3095
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,590



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: June 15, 2008, 02:59:30 PM »

I suspect your problem is the one described here:
http://www.donationcoder....rum/index.php?topic=11871

I hope to have it fixed this week.
Logged
jaden
Supporting Member
**
Posts: 137



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: June 15, 2008, 03:26:03 PM »

I saw that thread and thought this was different because the freezes last so much longer than 5 seconds (about 4 minutes on the last one I timed).  My .ini file is only 10KB too, but I'll gladly test out the fix when it's ready!

One more observation.  After I disabled ThreatFire, FARR began cranking on the disk.  I hadn't brought it up or launched any apps but it ran for about 30-45 seconds full speed on the disk, then stopped.  After that, even with ThreatFire enabled, I haven't gotten the hang again.  I did notice a very slight delay on closing (I'm assuming it was the sixth time and the .ini file was being backed up).

My theory is that ThreatFire was keeping FARR from doing some background processing, but I could be way off.

Thanks for the quick reply. 
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,590



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: June 25, 2008, 05:09:23 PM »

I'd love to get a report on whether the new version (2.12.03) still suffers from this problem.
Logged
Armando
Charter Member
***
Posts: 2,680



see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: June 27, 2008, 12:03:02 AM »


this is not exactly related but I didn't want to start a threat just for that... I'd like to point out that launching URLs can be quite slow when the browser is not Internet explorer. even if set as default, URLs are launched slowly in Firefox.  I've found that inserting the Firefox path in the "override default Internet browser..." text box in the option window,"external tools"section, accelerates the launching a bit.
Logged

"I suppose it can be said that I'm an absent-minded driver. It's true that I've driven through a number of red lights on occasion, but on the other hand, I've stopped at a lot of green ones but never gotten credit for it."
Glenn Gould
jaden
Supporting Member
**
Posts: 137



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: June 27, 2008, 11:51:23 AM »

@mouser: I just upgraded, but so far I haven't seen that problem.  The new release seems more responsive generally, which is great.

I'll update this thread if I run into the issue, but I think it's resolved.

Thanks for great work on this!
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.026s | Server load: 0.2 ]