Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site October 25, 2014, 02:44:19 AM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
The N.A.N.Y. Challenge 2012! Download dozens of custom programs!
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1] 2 Next   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: [request] Taskbar Displayed Only On <Win> Keypress  (Read 30607 times)
tinjaw
Supporting Member
**
Posts: 1,926



I'm so glad breakbeat techno isn't an illegal drug

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« on: March 17, 2008, 11:44:49 AM »

I would like the Taskbar to autohide and not popup when the mouse cursor goes to the bottom of the screen. I would like the Taskbar to popup when I hold down the <Win> key. IOW, I don't want <Win> to activate the Start Menu like it does by default.

Summary:
  • Windows Taskbar is hidden by default.
  • Moving the mouse cursor to the edge of the screen doesn't activate the taskbar.
  • Balloons from the Taskbar Notification Area popup as normal.
  • Pressing, and holding, the <Win> key brings up the Taskbar.
  • Releasing the <Win> key autohides the Taskbar.
Logged

 
kartal
Supporting Member
**
Posts: 1,529


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: March 17, 2008, 07:54:39 PM »

I think that should be possible with "http://powerpro.webeddie.com/"
Logged
skrommel
Fastest code in the west
Developer
***
Posts: 882



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: March 17, 2008, 09:16:47 PM »

 smiley Try PushToShow!

PushToShow - Completely hides the taskbar until the Windows key is pushed.

You'll find the downloads and more info at 1 Hour Software by Skrommel.

Skrommel
« Last Edit: August 10, 2008, 03:08:18 PM by skrommel » Logged

Please stop by my site at  1 Hour Software by skrommel  for downloads and more info.
tinjaw
Supporting Member
**
Posts: 1,926



I'm so glad breakbeat techno isn't an illegal drug

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: March 18, 2008, 09:15:41 AM »

I was looking for an existing application that did this and Mr. AutoHotkey himself shows up like it's the Make A Wish Foundation or something and POOF!! I get a custom built app.  greenclp

Thank you skrommel.
Logged

 
seether295
Participant
*
Posts: 1


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: March 18, 2008, 01:24:44 PM »

What setting in the code needs to be modified to allow this to work if the taskbar is docked to the left, right, or top of the screen?
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,590



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: March 18, 2008, 01:36:21 PM »

By the way here it is compiled with autohotkey for those who don't have ahk installed:
* PushToShow.exe (202.37 KB - downloaded 3108 times.)
Logged
kartal
Supporting Member
**
Posts: 1,529


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: March 18, 2008, 01:50:18 PM »

thanks Mouser. But ahk version somehow did not work for me. Exe works.

edit:
it did not work in my autohotkey collection script. I copied and pasted in my ahk script collection. It works fine if I run as seperate script.
« Last Edit: March 18, 2008, 01:53:51 PM by kartal » Logged
kartal
Supporting Member
**
Posts: 1,529


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: March 18, 2008, 01:58:16 PM »

One thing thou, I use alot of win+ key combinations to run my softwares. Everytime I press on win+e or win+r for example task bar shows up too. I is it possible to limit only win key?
Logged
tinjaw
Supporting Member
**
Posts: 1,926



I'm so glad breakbeat techno isn't an illegal drug

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: March 18, 2008, 02:25:47 PM »

One thing thou, I use alot of win+ key combinations to run my softwares. Everytime I press on win+e or win+r for example task bar shows up too. I is it possible to limit only win key?

skrommel is good, but he's not that good.  tongue  skrommel isn't a mind reader. All he can do is determine if you are pressing the <Win> key. He has no way of knowing what you intend to do next.
Logged

 
kartal
Supporting Member
**
Posts: 1,529


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: March 18, 2008, 02:40:21 PM »

well he can limit amount of  time that key is pressed or not. If I am pressing 2 keys in less than .5 sec then that means  I am not trying to unhide the taskbar?

Logged
tinjaw
Supporting Member
**
Posts: 1,926



I'm so glad breakbeat techno isn't an illegal drug

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: March 18, 2008, 03:09:39 PM »

well he can limit amount of  time that key is pressed or not. If I am pressing 2 keys in less than .5 sec then that means  I am not trying to unhide the taskbar?

Which is fine from a programming point of view, but from a usability point of view I would introduce a latency of equal duration for the taskbar to appear if that is what you did want.

Currently there is no delay if I just want the taskbar, and if I want <Win> + something, the taskbar pops up and then goes back down. I would rather have the temporary popup than the delay.

The great thing about skrommel's program is that we have the source script and can modify to our personal choice.  Thmbsup
Logged

 
lanux128
Global Moderator
*****
Posts: 6,109



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #11 on: March 18, 2008, 10:51:26 PM »

this thread just got picked up by gHacks.net. Thmbsup


http://www.ghacks.net/200...only-when-key-is-pressed/
Logged

ghacks
Honorary Member
**
Posts: 49


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #12 on: March 20, 2008, 03:45:47 AM »

don't say you run Adblock Plus on my blog Lanux128, shame on you   Wink
Logged
iphigenie
Supporting Member
**
Posts: 1,166


curiosity FTW!

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #13 on: March 20, 2008, 06:16:12 AM »

I don't use adblocking but your blog would tempt me to do.

Vibrant media ads are a pain and freeze the mouse while vibrant thinks about it (and the words it chooses are so general as to be useless - an "Act database migration tool" popping up on the word "software" is unlikely to get a click)

I am also unlikely to ever click on the stuff adsense chose to show - how the heck did it come up with

Quote
Heat Pressed Clothing
Add Your Logo, No Set-Up Fee For Text Embroidery, Order Online Now!

to go with that article?

If you are going to put ads like google or vibrant to monetise your blog, a bit more optimisation of their setting could allow you to make a lot more with less ads Wink
« Last Edit: March 20, 2008, 06:19:17 AM by iphigenie » Logged
jgpaiva
Global Moderator
*****
Posts: 4,710



Artificial Idiocy

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #14 on: March 20, 2008, 03:29:30 PM »

Someone just reported the following:
Quote
the file is resulted Trojan by "antivir personnal" antivirus
About the file mouser posted above.

Obviously, that's antivir being idiot, since mouser only compiled the script skrommel posted.
Unfortunatelly, it's becoming quite frequent for antivirus programs to flag ahk scripts as viruses Sad
Logged

nogojoe
Charter Member
***
Posts: 136


see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #15 on: March 20, 2008, 07:43:11 PM »

Hi Skommel

Like this AHK immensely

Just have one small query though : when PushToShow is running and when I want to pause the script for a short period through the icon in the taskbar , the taskbar stays active until you click on something on the desktop then reverts back to hiding the taskbar although the icon still shows that it should be paused (ie showing red instead of green).

Failing having actually to close and exit the program is there a remedy you can effect

Thanks nogojoe
Logged

Often the most convincing people are those who have lost the plot so much they don't recognize the difference between fact and fantasy
Armando
Charter Member
***
Posts: 2,680



see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #16 on: March 20, 2008, 09:00:16 PM »

I like it.  smiley
I was also secretly hoping that is would forbid my task bar to ever appear again with its flashing blue windows tabs (you know, when an app wants the focus)...
I wonder if AHK could make that dream come true (through Skrommel's magic wand). tellme
Logged

"I suppose it can be said that I'm an absent-minded driver. It's true that I've driven through a number of red lights on occasion, but on the other hand, I've stopped at a lot of green ones but never gotten credit for it."
Glenn Gould
skrommel
Fastest code in the west
Developer
***
Posts: 882



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #17 on: March 23, 2008, 07:47:49 PM »

 smiley kartal: I've made a version that shows the taskbar when the windows key is released, it will work better with Win+E and other hotkeys.

nogojoe: I could add a proper pause action. When you pause now, the taskbar is still set to autohide and so it hides completely.

Armando: Try downloading TweakUi from microsoft, I think it has an option to disable button flashing.

Skrommel
« Last Edit: March 23, 2008, 07:50:41 PM by skrommel » Logged

Please stop by my site at  1 Hour Software by skrommel  for downloads and more info.
Armando
Charter Member
***
Posts: 2,680



see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #18 on: March 24, 2008, 01:37:37 AM »

Armando: Try downloading TweakUi from microsoft, I think it has an option to disable button flashing.

Thanks Skrommel. I tried that in the past but found it to be unreliable. I might try again and pray...  Wink
Logged

"I suppose it can be said that I'm an absent-minded driver. It's true that I've driven through a number of red lights on occasion, but on the other hand, I've stopped at a lot of green ones but never gotten credit for it."
Glenn Gould
steven0451
Supporting Member
**
Posts: 2


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #19 on: March 26, 2008, 04:50:16 AM »

Wow... ohmy There are very few programs that peak my interest, but this one is my new best friend. Kiss cheesy

Keep up the good work! Thmbsup
Logged
Nxqd3051990
Participant
*
Posts: 78

Train to become GTD Master

View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #20 on: March 26, 2008, 06:13:29 AM »

Great, my favorite app smiley
Logged

KEEP IT SIMPLE !
Hardware ASUS K8N |AMD 2800+@2,6 with WC| Ram Kingmax 512@235 2-4-4-11
Software   Firefox 2.0.0.5 | XYplorer | Foobar 0.9.4.2 | VLC | AutoHotkey | SciTe | Pidgin
Sites Y!Blog | Facebook | Tumblog | Last.fm
nogojoe
Charter Member
***
Posts: 136


see users location on a map View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #21 on: March 29, 2008, 04:03:01 AM »


nogojoe: I could add a proper pause action. When you pause now, the taskbar is still set to autohide and so it hides completely.

Skrommel

Hi Skommel

I would be grateful if you could do that as I have the program in the startup folder .Its when I leave the comp and someone else uses it they wonder what’s the hell is wrong with it when they can‘t see the taskbar .
Occasionally I am only away for a few minutes and someone else takes over not necessary the same person each time.
If you could post the code on here I could take from there.

Many thanks
nogojoe.
Logged

Often the most convincing people are those who have lost the plot so much they don't recognize the difference between fact and fantasy
kartal
Supporting Member
**
Posts: 1,529


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #22 on: March 31, 2008, 04:22:43 PM »

Thanks, but the version in this topic does not do that? Did you put it somewhere else?


smiley kartal: I've made a version that shows the taskbar when the windows key is released, it will work better with Win+E and other hotkeys.

nogojoe: I could add a proper pause action. When you pause now, the taskbar is still set to autohide and so it hides completely.

Armando: Try downloading TweakUi from microsoft, I think it has an option to disable button flashing.

Skrommel
Logged
skrommel
Fastest code in the west
Developer
***
Posts: 882



View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #23 on: August 10, 2008, 03:13:09 PM »

 smiley I just updated the post above to show the program instead of the code, and I think there's some improvements, too.

Skrommel
Logged

Please stop by my site at  1 Hour Software by skrommel  for downloads and more info.
tinjaw
Supporting Member
**
Posts: 1,926



I'm so glad breakbeat techno isn't an illegal drug

see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #24 on: August 11, 2008, 06:10:00 AM »

smiley I just updated the post above to show the program instead of the code, and I think there's some improvements, too.

Skrommel

Thanks again for this Skrommel. This runs on my laptop 24x7.
Logged

 
Pages: [1] 2 Next   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.056s | Server load: 0.07 ]