Welcome Guest.   Make a donation to an author on the site August 30, 2014, 05:23:28 AM  *

Please login or register.
Or did you miss your validation email?


Login with username and password (forgot your password?)
Why not become a lifetime supporting member of the site with a one-time donation of any amount? Your donation entitles you to a ton of additional benefits, including access to exclusive discounts and downloads, the ability to enter monthly free software drawings, and a single non-expiring license key for all of our programs.


You must sign up here before you can post and access some areas of the site. Registration is totally free and confidential.
 
The N.A.N.Y. Challenge 2010! Download 24 custom programs!
   
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  
Pages: [1] 2 Next   Go Down
  Reply  |  New Topic  |  Print  
Author Topic: Usefullness  (Read 43282 times)
Ozzy1
Charter Member
***
Posts: 35


View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« on: April 16, 2005, 05:01:29 AM »

Why is this software usefull?

Let me show you a scenario, tell you why and maybe give you some hints of usefull software allong the way.

Why?
Ever had a program the you whould like to monitor, it didnt take up much space one the desktop, but everytime you used the "Maximize"-button in another program it got hidden? Well, this is a program that can help.

I use a program called Samurize (www.samurize.com), but it could just a easily be coolmon (www.coolmon.org). It could even be mIRC (the part where you see if people says hi), or Gaim (http://gaim.sourceforge.net , a multi-protocol instant messaging including msn).

They use a part of the desktop to show you usefull information. My Samurize-setup shows things like tasks, what my winamp hits towards my ears, time and such. I wanna se it, even if I use Firefox (www.getfirefox.com , a good and free browser) and hit the maximize button.

This is what DesktopCoral do. It makes a "hidden" window along one of the sides of your desktop and keeps maximized windows away. Here is a screenshot of my setup (look on the right side of the screen)



So, if I start a program that maximize itself i don't loose contact with my information (Now, why would this information be so important? Well.. I like to see how much memory programs use, and samurize shows it to me, what tasks are started? Samurize show that too...  Wink

Thank you Mouser, this program is making my days a little easier and more userfriendy smiley
« Last Edit: April 16, 2005, 06:02:07 AM by Ozzy1 » Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #1 on: April 16, 2005, 05:06:23 AM »

thanks ozzy!!!
i was hoping you'd make a post like this smiley

samurize looks pretty slick.
i'm going to link to this post from the program page now smiley

it might make it a bit easier if we photoshopped your screenshot and moved the samurize region to the left, so it wouldnt require scrolling of the screen to see it - i was confused at first till i realized there was more to scroll and see.
Logged
Ozzy1
Charter Member
***
Posts: 35


View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #2 on: April 16, 2005, 05:14:08 AM »

Done Wink
Logged
Scott
Resident Googler
Charter Member
***
Posts: 377


see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #3 on: April 17, 2005, 12:55:34 AM »

I may be able to use DesktopCoral for my desktop shortcuts...  I have a 25" monitor, and I have over 90 shortcuts on the left side, taking up only about 1/5 of the width.

My only question at this point is why the name is "DesktopCoral".  Did you mean "DesktopCorral"?
Logged

« Next Edit: Tomorrow at 12:13:47 AM by Scott »
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #4 on: April 17, 2005, 01:02:34 AM »

DAMN IT!!!!

i knew there was a reason i couldn't find it in the dictionary...


yes it should be Corral.

 Angry
 trout stars lol
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #5 on: April 17, 2005, 01:03:29 AM »

make sure you set your opacity to 0 if you want to hide shortcuts in that area.
Logged
Scott
Resident Googler
Charter Member
***
Posts: 377


see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #6 on: April 17, 2005, 01:05:09 AM »

I can't use DesktopCoral due to the DPI issue.  Don't sweat it if I'm the only pain-in-the-ass running these specs.  smiley  (Seriously)
Logged

« Next Edit: Tomorrow at 12:13:47 AM by Scott »
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #7 on: April 17, 2005, 01:06:20 AM »

i assume you are talking about the options form not working right.
ill fix and upload tonight.

and ill try to fix the rest of my apps also.
Logged
Scott
Resident Googler
Charter Member
***
Posts: 377


see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #8 on: April 17, 2005, 01:09:44 AM »

The options and the main form.  It can probably be made to work, but it's tough figuring out how...  I'm really sorry.
« Last Edit: April 17, 2005, 01:14:30 AM by Scott » Logged

« Next Edit: Tomorrow at 12:13:47 AM by Scott »
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #9 on: April 17, 2005, 01:11:17 AM »

whats wrong with the main form?

perhaps you think something is supposed to be displayed on it smiley
its totally blank, you just dock it.

i can fix the options form in a couple minutes; i'll upload it soon.
Logged
Scott
Resident Googler
Charter Member
***
Posts: 377


see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #10 on: April 17, 2005, 01:15:08 AM »

I actually did mean the options form, not the main form (TMainForm class).

And for some reason, I was thinking I could put the corral coral over the shortcuts...  Duh...  It just pushes the shortcuts aside, which is not a shock now that I'm partially awake.
Logged

« Next Edit: Tomorrow at 12:13:47 AM by Scott »
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #11 on: April 17, 2005, 01:19:39 AM »

you actually can put shortcuts on top of the coral/corral.
but you have to set the opacity to 0 for it to not push them aside.
so basically you are gonna end up pushing them aside when you first dock it
but then you should be able to set opacity to 0 and then move the short cuts on top of it ever after.

at least thats the idea.
Logged
longrun
Charter Member
***
Posts: 152

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #12 on: April 17, 2005, 11:47:34 PM »

DAMN IT!!!!
i knew there was a reason i couldn't find it in the dictionary...
yes it should be Corral.
_________
I thought you'd named it Coral because it formed a barrier like a coral reef. Who knew?
Quote
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #13 on: April 18, 2005, 12:15:49 AM »

oh yeah!!! thats what i meant all along !!!!!
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #14 on: April 18, 2005, 02:53:12 AM »

going to up a new version soon which should adress 120dpi and use a new checkbox to toggle transparency -
but i did notice that even with opacity at 0, shortcuts jump out of the barrier when it first starts up.. so i have to figure out a way to fix that..
Logged
Ozzy1
Charter Member
***
Posts: 35


View Profile WWW Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #15 on: April 18, 2005, 03:53:40 AM »

Oh, isnt bugfixing fun...  hanged
Logged
thunder7
Supporting Member
**
Posts: 169



Thunder7

View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #16 on: May 27, 2006, 04:32:31 PM »

hmmm,... this sounds sort of like my idea.

When I surf I drop a lot of links to my desktop.
And my desktop become chaos really quick, what my idea was (which I have drawn a graphic for-not quite done yet) I small window that stays open on my desktop.
I cut and paste (the Links, Program~shortcuts TxT doc's ,images what ever) drop them into the window, until I decide what I am going to do with them.

I will work more on the image and animation so you can gain a better idea of what I mean.
Thunder
Logged

Ballena
Participant
*
Posts: 1

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #17 on: February 11, 2007, 09:18:50 AM »

I just want to say that this program rocks. Best I have installed 2007 smiley I hope this app works with Vista.
Logged
mickeyjuice
Participant
*
Posts: 2

View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #18 on: November 06, 2007, 09:32:17 PM »

Doesn't seem to work with dual-monitors :-( (My Samurize strip is on the right side of my right-hand monitor.)
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #19 on: November 07, 2007, 09:55:33 AM »

I think i really need to try to add multimonitor support for this and for my Launchbar Commander program.
Logged
BigJim
Supporting Member
**
Posts: 178


I have seen the light!

see users location on a map View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #20 on: November 17, 2007, 11:30:23 AM »

Yes, please on the multimonitor supplort  Wink
Logged

TruckerJim says "You can go down a hill too slow a thousand times. But too fast only once."
ghacks
Honorary Member
**
Posts: 49


View Profile Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #21 on: April 03, 2008, 03:48:59 PM »

Mouser any news on shortcut support smiley
Logged
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #22 on: April 04, 2008, 05:29:28 AM »

martin -- are you asking to be able to put shortcuts in the coral/corral, is that right?
Logged
jacquesrober
Supporting Member
**
Posts: 39


View Profile Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #23 on: April 04, 2008, 10:29:06 AM »

I really like this program (Desktop cor(r)al).
I use it to protect http://rocketdock.com/ on the right side of the screen and still be able to scroll without affecting on "Rocket dock".
I do have one small problem. I made sure that desktop coral would start on boot. It does but with default settings for width and transparency and not with readjusted settings  as set for my application. Am I doing something wrong?
Logged

JR
mouser
First Author
Administrator
*****
Posts: 33,286



see users location on a map View Profile WWW Read user's biography. Give some DonationCredits to this forum member
« Reply #24 on: April 04, 2008, 10:33:35 AM »

Quote
I do have one small problem. I made sure that desktop coral would start on boot. It does but with default settings for width and transparency and not with readjusted settings  as set for my application. Am I doing something wrong?

Known issue.. i *will* release an update in next couple of weeks that fixes this.

Workaround (not sure if this works if you are using vista):  manually exit the program after you have set your settings the way you want, then restart.  Settings should be remembered from then on.
Logged
Pages: [1] 2 Next   Go Up
  Reply  |  New Topic  |  Print  
 
Jump to:  
   Forum Home   Thread Marks Chat! Downloads Search Login Register  

DonationCoder.com | About Us
DonationCoder.com Forum | Powered by SMF
[ Page time: 0.042s | Server load: 0.06 ]