Home | Blog | Software | Reviews and Features | Forum | Help | Donate | About us
topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • December 09, 2016, 11:02:24 PM
  • Proudly celebrating 10 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Author Topic: ProcessTamer - Error accessing registry  (Read 4722 times)

gr3gw

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • default avatar
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Donate to Member
ProcessTamer - Error accessing registry
« on: October 01, 2007, 05:48:22 AM »
Have been using ProcessTamer for about three weeks now and think it is great. Very cool idea.

I'm currently using ProcessMonitor (SysInternals) to track an error I'm getting on my machine and just happened to notice that periodically the following appears.

071001 - Registry Access Error.gif


.
.

Is this a problem or is it normal behaviour?

The full path is 'HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Perflib\Disable Performance Counters'.
« Last Edit: October 01, 2007, 05:52:15 AM by gr3gw »

gr3gw

  • Supporting Member
  • Joined in 2007
  • **
  • default avatar
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: ProcessTamer - Error accessing registry
« Reply #1 on: October 04, 2007, 06:16:45 PM »
Here's a short log to illustrate the issue. It appears that ProcessTamer is querying the registry every second.


mouser

  • First Author
  • Administrator
  • Joined in 2005
  • *****
  • Posts: 36,431
    • View Profile
    • Mouser's Software Zone on DonationCoder.com
    • Read more about this member.
    • Donate to Member
Re: ProcessTamer - Error accessing registry
« Reply #2 on: October 04, 2007, 06:40:16 PM »
Sorry i thought i replied to this earlier.

I can't remember if there is a reason why it's checking so often, or if that's just something done by windows behind the scene -- but basically it's a check to make sure the performance counters aren't disabled -- since these counters are what enables PT to check cpu usage.

So bottom line -- it's proper that PT is checking this registry value, but i'm not sure why it's happening so often, and i'll go back into the code and see if its a bug or if there is a good reason for it and post about my findings.

Tekzel

  • Charter Member
  • Joined in 2006
  • ***
  • Posts: 228
    • View Profile
    • Donate to Member
Re: ProcessTamer - Error accessing registry
« Reply #3 on: October 10, 2007, 09:35:41 AM »
Talk about crossed wires, I posted in this thread thinking I was posting in the PT feature request thread.
« Last Edit: October 10, 2007, 02:24:46 PM by Tekzel »