topbanner_forum
  *

avatar image

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
  • March 21, 2019, 04:38 PM
  • Proudly celebrating 13 years online.
  • Donate now to become a lifetime supporting member of the site and get a non-expiring license key for all of our programs.
  • donate

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - phillie08 [ switch to compact view ]

Pages: [1]
1
Screenshot Captor / Thumbnails don't show embedded objects
« on: October 22, 2018, 08:16 AM »
This is a question that for unknown reasons was not published earlier.
It used to be that the thumbnails showed objects included such as text, arrows, cliparts etc. This is not the case anymore which I find highly disturbing.
Now here comes the funny part: After having started a new project, the thumbnails of the former one had the objects! The new ones however did not.
Any idea anybody?

2
Screenshot Captor / SC main window shows up after capture
« on: September 25, 2018, 10:43 AM »
This is the second problem that occurred recently. After taking a screenshot the main windows shows up which I find disturbing. In the preferences I marked "stay minimized" after capture show (interface options). Looks like something does not work properly unless I missed something which would not be exactly for the first time.

3
Screenshot Captor / Again: Black window captured
« on: June 02, 2014, 08:05 AM »
Sorry to put this evergreen on the table again.

While using Win7 64 and SC 8.4.5 or SC 4.8 I encountered the following again and again:
Taking screenshots of the active window results in black interior. First I thought it should be connected to the type of software to be captured - that would be casual games.
Then I discovered the same effect occurs with some regular Windows programs too. One example would be Inkscape.
In another thread I found that some folks had similar problems and were able to solve them by identifying security software. Now I use Eset as my AV protection. I tried gamer mode to no avail. I also tried deactivating Eset: same thing, black window interior.

Taking screenshots of the current game in full screen mode worked fine, as opposed to other experiences earlier.
Taking screenshots while playing in windowed mode also worked if captured the entire screen. This time the window is not all black.
Now the really annoying thing: I tried another screenshot program and wouldn't you know - it worked just fine in windowed mode. In case anybody wants to know: It is Greenshot.

All that stuff did never occur in earlier times with good ole XP.

4
Screenshot Captor / Black screen captured
« on: December 18, 2013, 12:12 PM »
Hello again,
while being at it I might as well report something that happened yesterday to me.
While writing walkthroughs for certain games I have to take some screenshots and never had any problem with any game whatsoever.
Until yesterday that is.
Only today I noticed that every (and I mean every, as in 100%) screenshot has just the right size but no content. Instead they are completely black.
This occurred taking shots while playing in full screen mode. I tried windowed mode and here at least it worked just as usual.
Now I am aware of the fact that this one probably is to blame on the developers of that specific game. But anyhow: Has anybody ever experienced something like that?
And possibly even an idea how to fix it?

I probably will have to settle with windowed mode this time which I hate since the borders and title bar are included.
Or does anybody know how to take shots only of the content of the active window?

Thank you again.

5
Screenshot Captor / Unexpected delay of capturing
« on: December 18, 2013, 12:01 PM »
Hello all,
this is a problem reported by a friend. I recommended SC to her since I use it for quite a while. But she encounteres one serious problem:
After having set up everything she took a few screenshots. The capturing started only after a delay of a couple seconds, both while capturing the active window and the whole screen.
Now I thought it was an easy to solve problem and asked her to check the options. But she insists there is no check mark at the delay option. Even with delay checked but 0ms chosen the same thing happened.
I have no clue what is going on especially since I never had that problem.
She had just downloaded and installed the latest version, I think 4.8.

Any idea anyboy?
Thank ayou for your time.

6
My apologies should this problem already have been discussed, also please excuse my less than perfect English.
I have used Screenshot Captor for quite a while, exclusively for screenshots of games in full screen mode, ie no windows here.
That worked just fine until I bought a new monitor. The new resolution is 1920x1078 which leads to a ratio of 16:9.
The old one was regular 4:3 stuff (maybe 5:4, I'm not sure.)
The images used to have the size of 1280x1024 which was the right  ratio.
Now I would assume that Screenshot Captor recognizes the resoution of 1920x1078 and produces images with that ratio. Which seems not to be the case. The images still have the format of 1280x1024, a distortion is the consequence.
I did not find anything in the preferences where I possibly could do something to tell SC what it is supposed to do - ratiowise.

I tried capturing Screen and whole workspace (no idea anyway what the difference might be), results were just the same.
Any ideas anybody? Any help would be appreciated.

Pages: [1]